Propp og Berta

Småskummel dokkefilm om en mann, en heks og en snakkende ku.

Danske Per Fly har tatt for seg en dansk barnebok og laget en skikkelig eventyrfilm om Propp, som har arvet et hus i en liten og tilsynelatende idyllisk by.

En ond heks som bor i skogen terroriserer innbyggerne, og den selvopptatte borgermesteren gjør sitt ytterste for at ingen skal irritere henne. Men så kommer Propp for å flytte inn i det falleferdige huset sitt i skogkanten. Dermed blir han nærmeste nabo til heksa, som absolutt ikke liker å ha folk i nærheten.

Men med hjelp fra den snakkende kua Berta og de fire små tyttebæsjene - noen veldig musikalske og magiske små gnomer - bestemmer Propp seg for å stanse den onde heksa. Heksa mener selv at hun er «den ondeste i verden», og gir seg ikke uten kamp. Men selv om det blir veldig skummelt, er ikke Propp den som pakker kofferten og reiser hjem igjen.

«Propp og Berta» er en meget vellaget dokkefilm, men 1 time og 17 minutter er i lengste laget for en så pass enkel historie, selv om det er fylt på med sang og musikk.

De mange stemmene er overført til norsk med stor flid: Her er Kim Haugen og Wenche Myhre som henholdsvis Propp og Berta, Juni Dahr som heksa, mens tyttebæsjene tolkes av Trond Kirkvaag, Knut Lystad, Lars Mjøen og Marianne Krogness.

DOKKE-EVENTYR: Herr Propp får hjelp fra den snakkende kua Berta og tyttebæsjene når han må kjempe mot den onde heksa.