DEBATT

Debatt: Helsepolitikk

Proppen i helsesystemet er ministeren selv

Vedlegg til Helseforetaksloven sier at store saker, som nedleggelse av sykehus, skal forelegges Stortinget. Det har Bent Høie ikke gjort.

INFORMASJONSPLIKT: Helseministeren har sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, Storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven. Vedlegg til Helseforetaksloven sier at store saker, som nedleggelse av sykehus, skal forelegges Stortinget. Det har Bent Høie ikke gjort, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INFORMASJONSPLIKT: Helseministeren har sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, Storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven. Vedlegg til Helseforetaksloven sier at store saker, som nedleggelse av sykehus, skal forelegges Stortinget. Det har Bent Høie ikke gjort, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie skriver i Morgenbladet 18 juli at «Vi har fjernet proppen som førte til at Oslos sykehus har stått på vent og til forfalls i mange år» – og at «Michael Tetzschner og Kjersti Toppe vil sette den tilbake».

Proppen i helsesystemet er helseministeren selv med sin uklare tale og sin manglende evne til å forstå at landets største sykehus, Ullevål, ikke kan nedlegges uten at dette har vært fullverdig utredet ut fra befolkningens behov, generell økonomi og økonomisk fordeling av forsvarlig helsetilbud til Oslo, helseregionen og landet for øvrig!

Helseministeren har selv stoppet det hele ved at han har sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, Storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven. Vedlegg til Helseforetaksloven sier at store saker, som nedleggelse av sykehus, skal forelegges Stortinget. Det har Bent Høie ikke gjort. Han er en kjøkkenskriver som har skapt mye kaos og søl i helsevesenet og bør derfor fjernes som helseminister.

Jeg har mistillit til Bent Høie som helsestatsråd fordi han ikke holder det han lover og fordi han er en ekte politisk værhane og politisk sviker ved å fremme helseforetaksmodellen til tross for at han gikk til valg på å nedlegge modellen. Han er den øverste myndighet i Helsedepartementet og kan ikke skylde på sine ledere i regionale helseforetak (RHF) som er rendyrkede økonomiske administratorer og som bare går etter økonomisk produksjon og «bottom line».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer