Prosentregning er noe dritt

Hvordan ulven skal forvaltes videre med hensyn til jakt sier ingen noe som helst om.

NORSK ULV, fotografert i Slettåsreviret i skogene mellom Elverum og Trysil. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
NORSK ULV, fotografert i Slettåsreviret i skogene mellom Elverum og Trysil. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer
Meninger

De fleste har vel fått med seg at Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) vedtok blant annet dette om ulv i våre jaktmarker under sitt landsmøte nylig;

• Opphevelse av ulvesonen.

• Maksimalt to-tre familiegrupper av ulv inkludert den norske andelen av grenseflokkene. Grenseflokker med mer enn 50 prosent andel i Norge skal telle med i det norske bestandsmålet.

To-tre familiegrupper vil normalt bety samme antall ynglinger pr. år, hvor årsvalpene etter hvert vil vandre ut til nye områder.

Som erfaren jeger med løshund i dagens ulvesone, og medlem i NJFF, føler jeg med mine jegerkamerater rundt om i landet som da skal få dele «berikelsen» med de utfordringer som vi i ulvesona har levd med i flere år. Vi må nå, om NJFF får det som de vil, forholde oss videre til innvandrere fra Sverige og ikke minst grenserevirene.

Pr. i dag deler vi seks grenserevir bare med Värmland. Vi ser at Terje Bø i Klima- og miljødirektoratet har uttalt at vi skal regne inn 50 prosent av grenserevirene som norske.

Dette må vi da tolke som at det er uavhengig av hvor stor andel av reviret som berører norsk jord. NJFF sier derimot i sitt landsmøtevedtak at bare de revir som bruker mer enn 50 prosent norsk jord skal telles med. Og dermed begynner prosentregninga. Så kan enhver prøve og regne litt på hvor mye ulv vi skal ha i landet basert på den ene eller andre teoretiske prosentbergning.

Hvordan ulven skal forvaltes videre med hensyn til jakt sier ingen noe som helst om. Spennende blir det å se når dette kommer: «Regjeringen skal legge frem en sak for Stortinget om bestandsmål for ulv og ulvesonen i 2015.»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.