<strong>LEDER FOLKET:</strong> Espen Sommer Eide fører an som en moderne kunst-Moses, ut i ødemarka og til sitt lydverk på en fjelltopp utenfor Nikel. Det siste av tre Dark Ecology-reiser ble fulgt av et stort antall entusiastiske lokale publikummere, med de giftrykende pipene fra nikkelsmelteren som et illevarslende bakteppe. Foto: ARVE RØD
LEDER FOLKET: Espen Sommer Eide fører an som en moderne kunst-Moses, ut i ødemarka og til sitt lydverk på en fjelltopp utenfor Nikel. Det siste av tre Dark Ecology-reiser ble fulgt av et stort antall entusiastiske lokale publikummere, med de giftrykende pipene fra nikkelsmelteren som et illevarslende bakteppe. Foto: ARVE RØD Vis mer

Prosjektet Dark Ecology går i dypet av jordas tilstand

Under den fernisserte overflaten er vi alle Nikel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Naturen er ikke hva den engang var. Da resten av Oslos kunstfolk forventningsfullt veltet inn dørene på Henie Onstad Kunstsenter til stemningsfulle Astrup-tolkninger av lyse sommernetter og vestlandsnatur, tråkket jeg rundt i arktisk sommerkulde over en svartbrent og forurensa tundra utenfor den russiske industribyen Nikel. Som del av en gjeng kunstnere, teoretikere og forskere fulgte jeg med på siste reis i den treårige prosjektserien Dark Ecology Journey.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer