Prosjektet tilsvarer en lønn på 75 øre i timen

Moss er blitt utpekt som det neste store tilflyttingsområdet. Da nytter det ikke å overlate ethvert kulturinitiativ til sultedøden.

Inkompetanse: Politikere har simpelthen sovet i timen, ikke vært tilstrekkelig informert, og inkompetanse har vært utslagsgivende for behandlingen og vedtaket, skriver Martin M. Sørhaug. Foto: Ida Christine Johannessen.
Inkompetanse: Politikere har simpelthen sovet i timen, ikke vært tilstrekkelig informert, og inkompetanse har vært utslagsgivende for behandlingen og vedtaket, skriver Martin M. Sørhaug. Foto: Ida Christine Johannessen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

House of Foundation (HoF) er et kunstnerkollektiv og kulturhus som ble etablert i Moss høsten 2009. Ut av prosjektet springer Møllebyen Litteraturfestival, forlaget H//O//F og en festival for barn/unge. Vi har etablert to kunstnerdrevne visningsrom for samtidskunst og holder året igjennom et høyt aktivitetsnivå - filosofikaféer, debattkvelder, konserter etc.

Møllebyen Litteraturfestival (MLF) har vært stedets og kollektivets prestisjeprosjekt, en festival som raskt har fått en sentral plass blant norske festivaler. Her føres husets interesseområder sammen og festivalen har slik blitt særegen ved at den er så tydelig tverrestetisk og tverrfaglig fundert.

MLF er som huset drevet på pur idealisme. Antall timer nedlagt i prosjektet tilsvarer en lønn på ca. 75 øre i timen. Med dette som utgangspunkt sier det seg selv at forutsigbarhet og stabile inntekter er helt avgjørende.

2. juni d.å. ble det fattet vedtak i Østfold Fylkeskommunes «Støtte til kulturproduksjoner» for andre halvdel i 2015. Totalbudsjettet var på litt over en million. HoF søkte støtte til MLF 2015, men fikk som eneste litteraturfestival i Østfold avslag på søknaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.