Prostituert mannlig forfatter er bedrageri

«JT LeRoy» må punge ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): JT LeRoy - Laura Alberts mannlige pseudonym som prostituert HIV-positiv forfatter - er bedrageri, ifølge en jury i New York.

JT LeRoy

Filmrettighetene til «Sarah», JT LeRoys debutroman, ble kjøpt av filmselskapet Antidote. Da de etter tre år fikk vite at LeRoy ikke fantes, men skjulte den voksne kvinnen Laura Albert, saksøkte de henne.

Farlig verden

I rettssalen forsvarte Albert seg med at identiteten for henne ikke var falsk.

- Identiteten var min respirator. Tar du JT, dør jeg. Det var JT som snakket, og jeg var der, sa hun i forrige uke.

Men juryen har gitt Antidote rett, og ilagt Albert å betale filmselskapet en erstatning på 100 000 dollar pluss saksomkostninger.

- Dette forstår jeg ikke. La oss si en kunstner ønsker å bruke et pseudonym av politiske grunner. Det er en farlig, ny verden vi lever i, sier Albert til dommen, ifølge CNN.

Ble offentlig eie

FALSK IDENTITET: JT LeRoy er bedrageri. Det har en jury i New York avgjort. Foto: AFP/SCANPIX
FALSK IDENTITET: JT LeRoy er bedrageri. Det har en jury i New York avgjort. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Antidotes advokat Gregory Curtner forteller at Antidote har brukt 110 000 dollar på filmatiseringsprosjektet. Selskapet har ett år igjen på opsjonen til filmrettighetene. De har ingen planer om å bruke dem nå, men Curtner sier de «kan bli verdifulle for noen andre».

Albert mener Antidote gjennom dette forsøker å tjene penger på hennes historie, og at rettssaken har vært en metode for å avsløre flere detaljer i livet hennes. I retten i forrige uke fortalte hun blant annet om seksuelle overgrep fra treårsalderen.

- De gjorde livet mitt til offentlig eie. Det handler om kommersialitet. De kommer til å forsøke kapre min copyright, som er det samme som å stjele barnet mitt, ifølge CNNsier hun nå.

Men Alberts forsvarer, Eric Weinstein, mener det ikke er noe mer å gjøre:

- Vi hadde en veldig smart dommer og en veldig smart jury, sier han. LES OGSÅ:

DEN VIRKELIGE FORFATTEREN: Laura Albert er svært skuffet over dommen. For henne var JT LeRoy virkelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer