Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prostituerte "Siljes" sex med horekunde på Nett-tv-toppen

Mer sett enn Alexander Rybaks MGP-seier og "Himmelblå".

SEX FORAN SKJULT KAMERA: En luksusprostituert gikk med på å ha sex med en kunde med skjulte kameraer montert på hotellrommet. Foto: NRK/NOVEMBERFILM
SEX FORAN SKJULT KAMERA: En luksusprostituert gikk med på å ha sex med en kunde med skjulte kameraer montert på hotellrommet. Foto: NRK/NOVEMBERFILM Vis mer

||| Etter bare ei uke på NRKs Nett-tv er første del av den omstridte dokumentarserien «Slanger i paradis» sett av hele 92 288.

Det fører programmet rett til topps på statistikken, bekrefter NRK Forskningen.

- «Slanger i paradis», del 1, er så langt årets mest sette enkeltprogram på NRKs Nett-tv, sier forskningens Kristian Tolonen til Dagbladet.

Til sammenligning er Melodi Grand Prix-finalen i Moskva, som har ligget ute på nettet helt siden i mai, så langt sett av 91 834. Og den mest sette «Himmelblå»-episoden er sett av 86 732.

Tv-tallet
572 000 så «Slanger i paradis» på tv, men Tolonen mener at tallet for nettseingen relativt sett er høyere.

- Du må se på tallene ut fra hva slags medieplattform det dreier seg om. 90 000 seere på et Nett-tv-program er veldig mye, sier han.

- Siden programmet er det mest sette Nett-tv-programmet, kan du litt flåsete si at det tilsvarer om lag en million tv-seere, som er toppen på tv-statistikken.

Unike brukere
Seertoppen på Nett-tv angir antall unike brukere. Ingen vet hvor mange som sitter foran hver dataskjerm, så det reelle seertallet kan være atskillig høyere.

Seingen strekker seg også over mye lengre tid på nett enn på tv.

- For tv-seingen er det livesendingen som teller aller mest, mens programmet ses på nett så lenge det ligger ute. Hvis det for eksempel oppstår en større debatt om prostitusjon om et år, og mediene trekker fram denne dokumentaren, så vil seertallet gjøre et nytt hopp, sier Tolonen.

- Så vi får på en måte aldri vite det siste tallet for nettseingen, men det er utrolig raskt å få et så høyt seertall som 90 000 etter bare ei uke.

Flere grunner
NRK-forskeren mener det er flere grunner til at så mange har sett «Slanger i paradis» på Nett-tv:

Dokumentaren ble i forkant mye promotert og omtalt i NRKs kanaler. Og den har i ettertid skapt mye debatt og omtale.

- All oppmerksomheten kan ha bidratt til at folk har vært interessert i å finne ut hva dette handler om.

- Det er ikke bare så enkelt som at sex selger?

- Det er en kjensgjerning at sex selger, men jeg tror ikke det er hovedgrunnen her, rett og slett fordi bildene var så godt sladdet. Det er litt rart om publikum skulle synes de bildene var så spennende, med tanke på hva som finnes ellers på Internett, sier Kristian Tolonen.

Tre deler
Dokumentarserien «Slanger i paradis» er i tre deler og handler om organisert kriminalitet i Norge.

Første del handlet om hvordan prostitusjonen og sexindustrien er organisert og florerer som aldri før.

Del to, som vises på NRK1 i kveld, vil avdekke at all narkotikatrafikk i Norge i all hovedsak styres av 30 mektige bakmenn. Vi møter 38 år gamle Glenn Bjerke som har vært en av de største importørene av narkotika til Norge gjennom mange år. Med fare for represalier fra det kriminelle miljøet og nye tiltaler fra påtalemyndighetene, avslører han hvordan narkotikanettverkene i Norge er organisert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media