Prostitusjon er ikke et kvinneyrke

Gutter er i stort flertall blant de unge som selger sex.

NEVNES IKKE: «Det er rart at menn som selger sex ikke ble nevnt med et eneste ord i utredningen som forberedte sexkjøpsloven, og at konsekvensene for mannlig prostitusjon heller ikke er planlagt inkludert i evalueringen av sexkjøpsloven», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl
NEVNES IKKE: «Det er rart at menn som selger sex ikke ble nevnt med et eneste ord i utredningen som forberedte sexkjøpsloven, og at konsekvensene for mannlig prostitusjon heller ikke er planlagt inkludert i evalueringen av sexkjøpsloven», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst like mange menn som kvinner selger sex, hvorfor snakker vi da om prostitusjon som et kvinneyrke?

I 2002, publiserte NOVA rapporten «Sex for overlevelse eller skyggebilder av kjærlighet» som analyserer tallene fra undersøkelsen Ung I Oslo (1996) der cirka 12000 ungdommer mellom 14 og 17 år svarte på spørsmål om de hadde tatt betalt for sex. 0,6 prosent av jentene og 2,1 prosent av guttene svarte at det hadde de.

Ifølge NOVAs rapport var det litt mer enn tre ganger så mange gutter som hadde solgt sex minst en gang, og omtrent 3 ganger flere gutter enn jenter som hadde solgt sex ti ganger eller mer. Gutter er altså i stort flertall både blant de unge som har solgt sex noensinne, og blant de unge som selger sex med en viss regularitet.

De norske tallene representerer ikke et særnorsk fenomen, eller en statistisk tilfeldighet. Rapporten omtaler også en studie fra Island med liknende tall, og i Sverige, er tallene bemerkelsesverdig like der også. I en studie av 2254 svensker mellom 16- 25 år fra 2012 oppga 0,8 prosent av kvinner og 2,1 prosent av menn at de hadde solgt sex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer