Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prostitusjon og loven

DEBATTEN

som nå går vedrørende prostitusjon, har hatt argumenter for og imot kriminalisering av horekunden. Men jeg har så langt hatt til gode å høre fra de lovforslaget virkelig vedrør, nemlig de kvinnene det angår, de som frivillig eller ufrivillig prostituerer seg. Jeg er en av dem, jeg prostituerer meg, frivillig. Det er ingen bakmenn som tjener på hva jeg gjør. Jeg er imot å kriminalisere kjøperen. I mandagens debattartikkel der Eva Lundgren så velartikulert får sagt det, spør hun om Norge vil ha «kjønnshandel». Norge har «kjønnshandel». Og det tror jeg vi alltid kommer til å ha uansett hvordan man vrir og vender på det. En annen ting er hvordan Eva Lundgren tolker Liv Jessen's uttalelser i helgas utgave av magasinet: «... Jessen forstander for PRO senteret og aktiv «advokat» for kvinners rett til å prostituere seg, gir en beskrivelse som uten tvil er et ekko fra prostitusjonsarenaens brennende midtpunkt: Kvinner skal være til glede for andre». Jeg får lyst til å spørre henne om hun vet hvem Liv Jessen er, og hva hun jobber med til daglig. jeg synes det er usmakelig å stemple Jessen som en som kjemper for at kvinner skal være til glede for menn, når hennes egentlige kamp handler om å gjøre livet bedre for kvinnene som frivillig eller ufrivillig prostituerer seg.

VIDERE

vil jeg også gjerne få svare på det som Eva Lundgren antyder med at «vi» (prostituerte) er sirkushester som skal vises opp og frem og representere noe helt annet enn andre kvinner. «Vi» er helt vanlige kvinner som ønsker å bli hørt i denne debatten. Det er oss dette gjelder, vår hverdag dette berører. Jeg tror ikke løsningen ligger i å kriminalisere noen av partene, verken selger eller kjøper, men heller å se på det som virkelig betyr noe: Hvordan kan vi hjelpe de som ufrivillig må prostituere seg. Det er det denne debatten, og det nye lovforslaget egentlig burde handle om!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media