Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prostitusjon og makt

I PROSTITUSJONSDEBATTEN

er det flere som ønsker å fremstille prostitusjon som noe som alltid har fantes og som alltid vil eksistere.

Er det noe historien viser oss, er det at de som påstår at noe har nådd sitt evolusjonære høydepunkt, tar feil. Er det noe som er sikkert, er det at alt endrer seg. Hvorfor skulle prostitusjon være et unntak?

PROsenteret og Kirkens Bymisjon påberoper seg spesialkompetanse i debatten om prostitusjon. I følge deres logikk er den enkelte debattaktørs kredibilitet avhengig av hvor mange prostituerte hun har møtt. Å jobbe politisk med problemet er visstnok ikke nok. Men nå har det seg sånn at prostitusjon angår oss alle. Prostitusjonsdebatten dreier seg om hvilket samfunn vi vil ha, både for oss sjøl og de som kommer etter oss. Derfor må debatten løftes opp fra individnivå til samfunnsnivå.

DET HEVDES

at prostitusjon først og fremst handler om fattigdom. Det er en sannhet med modifikasjoner. Det er ikke fattigdom som gjør menn til horekunder. Prostitusjon handler om makt. Nærmere bestemt handler prostitusjon om menns makt over kvinner.

Å kriminalisere horekunden innebærer å frata menn retten til å utnytte kvinner seksuelt mot betaling.

Ethvert samfunn som kjemper for rettferdighet bør kjempe mot den sterkes rett til å undertrykke den svake!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media