Protest mot homsebokklubb

De norske Bokklubbene starter en egen klubb for homofil litteratur. Anne Holt synes hele konseptet er et nederlag, og vil nekte klubben å utgi hennes bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes dette er et gedigent nederlag for litteraturen. Det finnes god og dårlig litteratur, og det er en latterlig tanke at man skal dele litteraturen inn etter seksuell legning. Jeg er både emosjonelt og prinsipielt imot dette, sier suksessforfatteren Anne Holt. Dermed går den nye bokklubben glipp av en viktig forfatter.

Homsekanal

I månedsskiftet februar/mars lanserer De norske Bokklubbene den nye klubben for skeive bøker. Konseptet har vært planlagt i over halvannet år, og en av målsettingene er å få oversett floraen av såkalt queer literature, litteratur av, om og for homofile og lesbiske. Med nysatsingen finner De norske Bokklubbene nok en nisje i bokmarkedet; fra før eksisterer blant annet bokklubber for vin og villmarksliv.

- Hvorfor vil dere lage en egen homsebokklubb?

- En av målsettingene er å skape en kanal for denne litteraturen. Det er veldig mange klassikere innenfor området som ikke er oversatt. I tillegg tror vi også det kan være med på å stimulere norske forfattere til å skrive om emnet. Det finnes mye svartmaling og lite litteratur med happy ending for homofile. Jeg mener denne gruppa fortjener å få utvidet bokfloraen, sier Kari Møller, seksjonsdirektør i De norske Bokklubbene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer