Protesterer mot at «rosin i pølse»-mannen sparkes

«Aftenposten uten humor»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forrige helg ble Dagbladet grundig lurt av Pål Brekke Indregard (27) som tipset oss om at han hadde funnet rosin i pølsa fra Nordfjordkjøtt. Pølsevevet ble avslørt dagen etterpå av en Aftenposten-journalist som ringte oss og fortalte at vi var lurt.

At det var en av deres egne som sto bak, var da fortsatt en dårlig bevart hemmelighet.

Fikk sparken

For det var Indregard selv som hadde stappet rosinene i pølsa. Og Indregard jobbet som annonseselger i avisa inntil nylig. Denne uka ble han oppsagt, sjefene i tanta syntes ikke spøken var morsom i det hele tatt.

Selv angrer Pål ingenting, tvert om synes han det hele har vært hysterisk morsomt.

- Fy flate, dette har vært utrolig gøy. Jeg har fått veldig god respons, også fra totalt fremmende mennesker, forteller pølselureren til Dagbladet.no. Kjeft sier han at han ikke har fått ennå.

Og mange av leserne til Aftenposten ler med Pål. Til Dagbladet har det kommet inn en rekke eposter fra folk som forteller at de vil si opp abonnementet på avisa, fordi de synes det var dumt av å sparke lurendreieren.

PØLSEVEV: Rosinen i pølsa var bare juks. Foto: Jon Terje H. Hansen
PØLSEVEV: Rosinen i pølsa var bare juks. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

En av dem er Stein Tyrdal, president i Nordisk selskap for medisinsk humor og leder ved Humorologisk institutt. Til daglig er han overlege ved dagkirurgisk avdeling på Ullevål sykehus, med albuer som spesialitet.

Dermed kan han slå fast at det burde vært større albuerom i denne saken:

- Jeg ønsker ikke å støtte en organisasjon som til de grader demonstrerer mangel på humoristisk sans, sier dr. med Stein Tyrdal i en pressemelding. Det er i solidaritet med de ansatte i avisa han nå sier opp sitt abonnement. Han mener det ikke kan være godt å jobbe i en bedrift der det er så lite humor.

Jobber som kelner

Taleføre Indregard snakket ut på sitt særgne vis i «Først og sist» denne helga. Kåre Willoch er nå innrullert i fanskaren, og mener Pål har sørget for en betimelig vekker for avisredaksjonen.

Nå jobbber Pål som servitør på utestedet Lorry i Oslo. Senest i går fikk han et jobbtilbud, og jobben han mistet savner han ikke.

- Nei da, jeg hadde tenkt å si opp uansett, og dette synes jeg bare er strålende morsomt, sier mannen som ikke synes det er like morsomt at Aftenposten mister lesere.

- Nei, jeg er jo ikke ute etter å ta Aftenposten, legger han til, før han forteller om et spennende jobbtilbud som han ikke vil si så mye om. Han lover imidlertid å tipset Dagbladet når noe skjer.

Og det tipset blir nok sjekket grundig.

HUMORDOKTOR:</B> Stein Tyrdal sier opp Aftenposten-abonnementet i protest.
SKØYER:</B> Her er Pål med pølsa som han sa han hadde spist til middag i forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer