Protesterer mot Bollywoods første homokyss

Politibeskyttelse for skuespillerne.

I dag har den indiske bollywoodfilmen «Dunno Y... Na Jaane Kyun.» premiere.

I filmen, som er beskrevet som Indias svar på «Brokeback Mountain», skildres forholdet mellom to homofile menn - blant annet med det første homokysset på indisk film.

Premieren har på ingen måte gått upåaktet hen i det verdikonservative landet, der selv heterofile kyss på film inntil nylig var tabubelagt.

Skuespiller og manusforfatter Kapil Sharma kan fortelle til nettstedet Digital Spy at han har mottatt trusler i forkant av lanseringen.

- Jeg har mottatt trusselbrev, der det sto at filmen ville korrumpere samfunnet, og at homofili er en del av den vestlige kulturen, sier Sharma.

Flere demonstrasjoner har vært holdt utenfor Sharmas hus, og han frykter at flere gjenstår.

- Brevene sa også at samfunnet ville bli ødelagt om filmen ble sluppet, og at konsekvensene ville bli alvorlige for oss, sier Sharma, som har vært nødt til å få politibeskyttelse.

Ifølge BBC mener flere religiøse ledere at tematikken i filmen «går mot naturens orden».

- Historien lykkes med å vekke publikums sympati for det homofile samfunnet. Men de eksplisitte homofile kjærlighetsscenene og de rene portrettene av elskerne er bare frastøtende, skriver nettstedet Bollywood Chaska i sin slakt av filmen.