Protesterer mot mulige «God Morgen Norge»-planer

Flere ansatte er bekymret for at programmet skal settes ut til et eksternt produksjonsselskap.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

TV 2-medarbeidere er bekymret for at produksjonen av programmet «God Morgen Norge» skal settes ut til et eksternt selskap.

Nå har flere av dem skrevet under på et opprop som er sendt ledelsen i dag, skriver Dagens Næringsliv.

«Vi som arbeider i God morgen Norge vil med dette understreke at vi er imot virksomhetsoverdragelse av produksjonen», skriver de ansatte i oppropet, som DN har fått tilgang til.

I STUDIO: Programlederne Desta Marie Beeder og Espen Fiveland i «God Morgen Norge». Foto: Nina Hansen
I STUDIO: Programlederne Desta Marie Beeder og Espen Fiveland i «God Morgen Norge». Foto: Nina Hansen Vis mer

De skriver også at de frykter de vil få dårligere vilkår enn det de har som TV 2-ansatte i dag.

De ansatte skal ha blitt informert i et allmøte i dag om at TV 2 har valgt Mastiff som produksjonsselskap hvis programmet skal produseres av et eksternt selskap. Men om det faktisk blir resultatet, er ennå ikke bestemt, ifølge DN.

- Ingen mister jobben

Nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække sier til Dagbladet at beslutningen tas i løpet av en uke.

ELSKER NORGE: Torsdag morgen besøkte prinsesse Märtha Louise (47) og hennes nye kjæreste, den selvutnevnte «sjamanen» Durek Verrett (44), studioet til «God morgen Norge» på Aker Brygge. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Det gjenstår flere ting, blant annet sluttforhandlinger med Mastiff, ytterligere drøftinger med de tillitsvalgte og så skal både ledergruppa og styret i TV 2 behandle saken.

- Hvordan forholder ledelsen seg til oppropet fra de ansatte?

- Vi tar det med oss videre. Vi har en god dialog med de ansatte og deler de samme bekymringene. De ansatte er dedikerte til programmet og legger mye jobb og hjerte i produksjonen, noe de er opptatt av at videreføres. Redaksjonell utvikling og ansattgoder er både de og vi opptatt av.

- TV 2s DNA

- Står noen i fare for å miste jobben?

- Nei. Vi skal satse på «God morgen Norge», som er en del av TV 2s DNA og som ses av veldig mange. Det viktigste for oss er at seerne ikke skal merke noe forskjell. Som arbeidsgivere skal vi sørge for at de ansattes goder, miljø og utviklingsmuligheter er gode, også i framtida.

- Hvorfor vurderer da dere å sette programmet ut?

- Det handler om at vårt kjernevirksomhet er nyheter og sport, som vi er nødt til å være gode på. «God morgen Norge» er på en måte flettet inn i nyhetsredaksjonen, samtidig som de lager et eget produkt. Vi ser på om det miljøet har vel så godt av å være i et annet produksjonsmiljø enn i TV 2.

- Samtidig er TV 2 basert på at vi skal stimulere produksjonsbransjen i Norge. «God morgen Norge» er et unntak fra den modellen. Vi har jevnlig vurdert å sette det ut, men nå er vi nærmere enn slik beslutning enn tidligere, sier Solbrække.

På lufta siden 1994

Kampanje skrev allerede i februar om planene om å sette ut programmet til et eksternt produksjonsselskap, og om at det skulle være uro blant de ansatte over planene.

Sissel Randsborg, som er sjef for de opp mot 20 ansatte i redaksjonen, uttalte da til Kampanje:

- Det er selvfølgelig mange følelser i slike prosesser, men nå er det viktig å hente innspill fra ansatte via tillitsvalgte så vi får et godt grunnlag å ta riktig beslutning ut fra.

«God morgen Norge» har vært på lufta siden 1994 og er Norges lengstlevende frokost-tv-program.

Programledere er Vår Staude, Espen Fiveland, Desta Marie Beeder og Peter Bubresko. Wenche Andersen er programmets faste kokk.

- Ingen nyhet

Sistnevnte forklarer overfor Dagbladet at hun har opplevd prosessen som svært ryddig. Hun kjenner seg ikke igjen i bildet om at det skal ha vært uro blant de ansatte over planene.

- Dette kom ikke som noen nyhet for oss. Vi har vært godt informert hele veien, og det har vært en fin prosess hvor vi har fått komme med våre meninger. Nå holder jeg ikke til i selve redaksjonen, så jeg kan ikke uttale meg om det har vært diskusjoner der eller ei. Personlig har jeg ikke opplevd noe negativt.

Selv om Andersen ikke bekymrer seg for en potensiell endring, forklarer hun at de involverte er spente om de vil få samme vilkår som man har som TV 2-ansatt i dag.

- Ja, det er vi spente på. For øvrig kommer vi til å fortsette på samme måte. Redaksjonen er den samme, og vi har med vår redaktør Sissel, i tillegg til samme produksjonsfolk innen kamera og studio, så jeg tror ikke det vil synes for seerne.

BRANNUTRYKNING: Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen skulle akkurat til å gå på som gjest i «God morgen Norge» tirsdag, da brannalarmen gikk og førte til full utrykning. Video: Ulrik Imtiaz Rolfsen Vis mer