Protesterer mot Russlands homolov med sensuell kyssefilm

- Utrolig at ingen har trukket seg.

PROTESTERER: Bjarne Melgaard hadde håpet at idrettsutøverne selv hadde vist sin avsky mot Russlands homolovgivning i form av å trekke seg fra OL i Sotsji. Foto: Johannes Worsøe Berg
PROTESTERER: Bjarne Melgaard hadde håpet at idrettsutøverne selv hadde vist sin avsky mot Russlands homolovgivning i form av å trekke seg fra OL i Sotsji. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved hjelp av 40 homofile kyssende statister, setter kunstner Bjarne Melgaard og artisten Annie foten ned overfor den russiske homolovgivningen, skriver Aftenposten.

De to nordmennene har samarbeidet om kortfilmen «Russian Kiss», som slippes med tilhørende låt som slippes parallelt med OL-åpningsshowet fredag.

- Aksepterer det ikke - Det er viktig at vi setter ned foten og gir beskjed om at vi ikke aksepterer brudd på menneskerettighetene. Russland er tross alt nabolandet vårt, og derfor har vi et enda større ansvar, sier Anne Lilia Berge Strand alias som Annie til avisa.

Den New York-baserte nordmannen Melgaard har aldri vært redd for å vekke oppsikt - og til tider også provosere - med sin kunst. Denne gang hadde han imidlertid håpet at noen andre hadde protestert.

- Man hadde jo håpet at idrettsutøverne selv ville protestere, men det er det ingen som gjør. Det er utrolig at det ikke er en eneste atlet som har trukket seg eller nektet å delta i OL, sier kunstneren til Aftenposten.

Rasismeanklager Det er ikke lenge siden forrige gang Melgaard skapte blest rundt et av sine prosjekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer