- Prøvde å få til et møte i tre måneder

Forfattere misfornøyde med Gyldendal.

BYTTET FORLAG: Stein Morten Lier har holdt til på Gyldendal siden 2004. Men hans femte roman kommer ut på Aschehoug. Han mener Gyldendal har vært katastrofalt dårlige til å markedsføre bøkene hans. Foto: FRANK KARLSEN
BYTTET FORLAG: Stein Morten Lier har holdt til på Gyldendal siden 2004. Men hans femte roman kommer ut på Aschehoug. Han mener Gyldendal har vært katastrofalt dårlige til å markedsføre bøkene hans. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): - Jeg forsøkte å få til et møte med redaktøren min i tre måneder før jul, uten at det gikk. Når du sitter alene og skriver hele året, trenger du feedback og en redaktør du føler at er der for deg. Oppfølgingen ble etter hvert så dårlig at jeg mistet troen på meg selv, sier krimforfatter Stein Morten Lier til Dagbladet.

Han er en av flere forfattere som har forlatt Gyldendal til fordel for andre forlag den siste tiden.

Lier har gitt ut fire krimromaner på Gyldendal siden 2004, men til høsten kommer hans femte roman ut hos konkurrenten Aschehoug.

I et intervju med nettstedet Bok og Samfunn kommer han med sterk kritikk av sitt tidligere forlag. Foruten dårlig oppfølging, var markedsføringen av bøkene hans katastrofalt dårlig, mener han.

- Gjorde ingentingDen siste boka hans, «Øye for øye», solgte ifølge Lier svært dårlig sammenlignet med de tidligere bøkene. Det til tross for svært gode kritikker. Dagbladets anmelder mente han hadde skrevet sin aller beste bok hittil.

- Markeds- og salgsavdelingen gjorde ingenting. Når den fikk en førstesidehenvisning i Dagbladet, burde en kunne forvente at de i alle fall fikk den ut i butikkene. Men minst et tjuetalls mennesker har kommet og spurt meg hvor i all verden de kan få tak i boka, sier Lier til Dagbladet. I Aschehoug har situasjonen så langt vært helt annerledes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer