Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å voldta baby - drukner i brev

Den tidligere Lostprophets-vokalisten Ian Watkins pleier kontakt med en rekke kvinner, kommer det fram i retten.

35 ÅRS FENGSEL: Tidligere vokalist i bandet Lostprophets, Ian Watkins, ble i 2013 dømt for tretten tilfeller av seksuelle overgrep mot barn. Foto: South Wales Police/REX/NTB scanpix
35 ÅRS FENGSEL: Tidligere vokalist i bandet Lostprophets, Ian Watkins, ble i 2013 dømt for tretten tilfeller av seksuelle overgrep mot barn. Foto: South Wales Police/REX/NTB scanpix Vis mer

Det walisiske bandet Lostprophets, med vokalist Ian Watkins i spissen, solgte 3,5 millioner album på verdensbasis og toppet den britiske albumlista. Men i 2012 kom det fram sjokkerende anklager mot vokalisten: Watkins ble tiltalt for en rekke seksuelle overgrep mot barn, og forsøk på voldtekt av en baby.

I 2013 ble han dømt til 35 års fengsel for 13 tilfeller av seksuelle overgrep mot barn.

Siden har det vært lite informasjon om den tidligere stjernas fengselsopphold. Nå skriver BBC at Watkins mottar flere hundre sider med brev i fengselet hvert år fra kvinner.

Dette kom fram da Watkins måtte møte i retten for å angivelig ha skjult en mobiltelefon i fengsel, og detaljer om hans kontakt med omverdenen kom fram.

Brev og besøk

Da saken var oppe for retten i 2013, understreket dommeren at overgrepssaken, der Watkins ble dømt sammen med to kvinner, var spesielt grusom, skrev BBC.

- Denne saken beveger oss inn på nytt territorium. Enhver anstendig person vil oppleve sjokk, avsky og ikke tro det er sant.

Watkins innrømte selv å ha planlagt voldtekt av en baby, samt tre tilfeller av seksuelle overgrep mot barn og sju tilfeller av produksjon eller besittelse av bilder av overgrep mot barn.

Dommeren uttalte at Watkins ikke viste noen tegn til anger, og at han utgjorde en betydelig trussel mot allmennheten.

Likevel er det altså mange som holder kontakt med Watkins i fengsel, ifølge hans advokat Gareth Burrows.

- Det er tydelig at det er et antall kvinner som fortsetter å kontakte ham i fengsel gjennom fengselsvesenet, ved hjelp av brev, e-poster og besøk, sier Burrows.

På spørsmål fra advokaten bekrefter også fengselsdirektør Tom Wheatley at Watkins mottar flere hundre sider med brev.

Politiet bekrefter at de har beslaglagt 600 sider med korrespondanse mellom Watkins og flere kvinner.

SPILTE PÅ HOVE: Lostprophets, med Ian Watkins til høyre, spilte på Hovefestivalen på Tromøya i 2012. Foto: Anders Grønneberg
SPILTE PÅ HOVE: Lostprophets, med Ian Watkins til høyre, spilte på Hovefestivalen på Tromøya i 2012. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Britisk suksessband

Lostprophets ble dannet i 1997, og ga ut fem studioalbum på 2000-tallet. I de tidligere åra fikk gode kritikker, spesielt for debutbandet «The Fake Sound of Progress». I 2006 gikk deres tredje album «Liberation Transmission» til topps på den britiske albumlista.

Da bandet spilte på Hovefestivalen i 2012, mente imidlertid Dagbladets anmelder at bandet var langt over den karrieremessige middagshøyden, og at de var «farlig nær en kalkunforestilling» på festivalen.

Bandet ble oppløst i 2013.

- Etter å ha brukt et år på å akseptere vår store sorg, er vi nå klare for å annonsere noe som vi har tenkt lenge på. Vi kan ikke lenger lage musikk som Lostprophets. Støtten og kjærligheten dere har vist oss de siste femten åra har vært fantastisk, og vi vil være for evig takknemlig for alt dere har gitt oss. Mens vi ser fram til de neste kapitlene i livene våre, kan vi bare håpe på å ha like dedikerte og inspirerende folk som dere rundt oss, skrev bandet på Facebook-siden sin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media