- Prøver å beskytte meg selv

Knut Lystad (68) står fortsatt på scenen, men unngår anmelderne og det store publikummet. Nå er han tilbake i rampelyset i tv-programmet «Klovn til kaffen».

VETERAN:  I Danmark er det ingen som vet at jeg er morsom, sier Knut Lystad, som bor i Hellerup utenfor København med kjæresten Jytte, bonusbarn og -barnebarn.
VETERAN: I Danmark er det ingen som vet at jeg er morsom, sier Knut Lystad, som bor i Hellerup utenfor København med kjæresten Jytte, bonusbarn og -barnebarn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har tilsynelatende vært stille rundt Knut Lystad de siste åra. Dels fordi han delvis bor i Danmark, dels fordi han har takket nei til flere tv-konsepter, dels fordi han i motsetning til sin tidligere makker Lars Mjøen ikke er opptatt av å refse den nye humoren på sosiale medier.

Men Knut Lystad er still going strong, og nå dukker komikerveteranen opp i TVNorges nye søndagssatsning, «Klovn til kaffen». Her må han framføre en av de andre komikernes glansnumre, og innrømmer at han var langt utenfor komfortsonen flere ganger. Akkurat som i gamle dager.

- Du vet, da vi drev på med KLM så fantes det ikke garderober og campingvogner, vi sto i underbuksa og skiftet midt i Majorstua-krysset, sier han og ler.

Unngår anmelderne Knut Lystad opptrer fortsatt sammen med makker Tom Mathisen - også kjent som fortelleren i «Brødrene Dal».

- Vi holder fortsatt show sammen, og gjør en del for næringslivet, men holder oss under radaren til anmelderne. Vi har fått tilbud om å ta showet til en scene og opptre for et større publikum, men jeg orker ikke at noen skal komme og analysere oss. Jeg vil ikke vurderes på den måten lengre. Jeg føler ikke lenger at jeg har noe å bevise, og vil bare ha det moro - og at folk har det moro. Men det er nok også for å beskytte seg selv litt, sier Knut Lystad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer