DEBATT

Forbud mot bønnerop:

Prøver å løse problemer som ikke eksisterer

Fremskrittspartiet skal være «partiet for folk flest» og ikke «partiet for folk flest med mindre du praktiserer en religion vi ikke liker».

DIGITALE BØNNEROP: Moskeer i Norge i dag bruker apper og lignende, i stede for bønnerop, for å nå ut til sine medlemmer. Plagsom støy fra bønnerop er et problem som ikke eksisterer, skriver artikkelforfatteren. Her er Norges største moské, Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DIGITALE BØNNEROP: Moskeer i Norge i dag bruker apper og lignende, i stede for bønnerop, for å nå ut til sine medlemmer. Plagsom støy fra bønnerop er et problem som ikke eksisterer, skriver artikkelforfatteren. Her er Norges største moské, Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I VG den 6. april kan vi lese at Frp's landsmøte i slutten av april skal behandle et forslag fra Buskerud Frp om å forby bønnerop fra moskeer i Norge.

Videre i artikkelen kan vi også lese at moskeer i Norge i dag bruker apper og lignende, i stede for bønnerop, for å nå ut til sine medlemmer. Med andre ord, forslagsstiller skal løse et problem som ikke kan sies å eksistere.

Da kan en jo spørre seg om motivasjonen bak forslaget. Jeg er ganske sikker på at pipa hadde hatt en annen lyd om det var snakk om å forby kirkeklokkene som faktisk ringer over hele Norge minst en gang i uka.

Samtidig kan vi ikke som politikere sitte på vår høye hest og bestemme at klokkeklang fra et trossamfunn er greit, mens bønnerop fra et annet er ugreit.

Vi som politikere kan ikke bli så høye på oss selv at vi skal begynne å detaljregulere hvilke lyder vi mener er greit å lage/spille av i det offentlige rom. Skal vi også begynne å regulere hvilken musikk og hvilke artister som kan spille på norske festivaler? For meg blir det like virkelighetsfjernt.

Buskerud Frp sier med dette forslaget at Fremskrittspartiet ikke støtter full religionsfrihet og at noen religioner er bedre enn andre. Som FpUer og stor tilhenger av religionsfriheten kan jeg dessverre ikke si meg enig med Buskerud Frp i denne saken, og jeg kommer til å stemme mot forslaget på Frp's landsmøte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer