Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prøver å reklamere for en av årets storfilmer, men noen rotet det fryktelig til

Hørt om sci-fi-skrekkfilmen «Liaen: Oven Cant»?

NETTHIT: Feil rekkefølge på plakatpuslespillet gjør at mange Alien-fans koser seg. Foto: Chris Rogers / privat
NETTHIT: Feil rekkefølge på plakatpuslespillet gjør at mange Alien-fans koser seg. Foto: Chris Rogers / privat Vis mer

(Dagbladet): Hvilken ovn bussen på bildet reklamerer for, og hva den ovnen eventuelt ikke kan er høyst usikkert. Noe som derimot er sikkert er at et bilde tatt i universitetsbyen Cambridge i England, nå sprer mye latter på Twitter.

Særlig blant nerdete fans av Alien-filmene.

I mai er det premiere på regissør Ridley Scotts nye kapittel i den etter hvert svært berømte Alien-serien, «Alien: Covenant».

TØR DU Å SE?: De slimete monstrene er tilbake. Fox har sluppet den guffene traileren til Ridley Scott’s «Alien: Covenant«. Filmen kommer på kino 19. mai. Video: 20th Century Fox Vis mer

- Setter de på i mørket

Gir traileren en riktig pekepinn kan man som vanlig vente seg livsfarlige romvesener, skrekk, blod og gørr, og filmapparatet gjør nå sitt for å reklamere i forkant av premieren.

Men i Cambridge var noen litt ustø med monteringen av bussannonsen. På plakaten står det altså ikke «Alien Covenant», men «Liaen Oven Cant».

- Det må være noen der ute som setter på disse reklameplakatene i mørket, eller gjør det ræva med vilje for å få seg en latter, forteller fotografen bak blinkskuddet, briten Chris Rogers, til Dagbladet.

- Gøy med spredning

Han la til «fra den kritikerroste regissøren Idley Rscott» som bildetekst, og fikk massiv respons. Blant annet omtalte avisen The Independent tweeten, noe som resulterte i lovord om kjendisstatus fra venner og familie

- Jeg ante ikke at det ville nå så langt. Det er veldig gøy at så mange finner bildet morsomt. Vi trenger alle en harmløs latter akkurat nå, forteller Rogers.

- Det viser seg at «Wolverine-hendelsen» i 2013 ikke var et isolert tilfelle, fortsetter han, og sikter til et annet bilde han tok i 2013.

Da var det actionhelten Wolverine som het noe ganske annet i gatene i universitetsbyen.

2013: Annonse for den ukjente filmen «Worinolve» i Cambridge. Foto: Chris Rogers / privat
2013: Annonse for den ukjente filmen «Worinolve» i Cambridge. Foto: Chris Rogers / privat Vis mer

- Plakatene skal settes sammen som et puslespill i fem deler, men det er tydelig at dette er noe de ikke klarer, forklarer Rogers, som også anmelder film på fritida og er en svoren Alien-fan.

Andre tilhengere responderte på tweeten til Rogers med å lage nye filmplakater: