Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prøver å riste av seg Hulkens forbannelse

Full krangel om storfilm. Se etterlengtet trailer!

(Dagbladet.no): Du vet ganske sikkert at det er en ny «Indiana Jones»-film på gang. Kanskje vet du også at «Iron Man» blir filmatisert, og at det kommer en ny «Batman»-film.


Men visste du at «The Incredible Hulk» skal bli en av sommerens storfilmer?

Om dette er ny informasjon, er det ikke noen grunn til å skamme seg. For mens de fleste andre storfilmer lekker ut klipp og bilder i månedsvis før premieren, har det vært ekstremt sparsomt med «Hulken»-detaljer til nå.

Kanskje er det en ny markedsstrategi fra distributør Universal Pictures, men det kan også være at det fordi det nå krangles om Hulken. Det er i så fall ikke første gang det stormer rundt en filmatisering av superhelten.

Norton krangler

«The Incredible Hulk» har i utgangspunktet store navn på plakaten - blant dem Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt og Edward Norton som Bruce Banner/Hulken.

Og det er sistnevnte som nå har satt seg på bakbeina, ifølge den vanligvis velinformerte bloggen Deadline Hollywood Daily.

«The Incredible Hulk» er den første kinofilmen Marvel Studios har produsert helt på egen hånd (sammen med den kommende «Iron Man»), og filmen har fått en relativt uerfaren regissør i Louis Leterrier. Muligens for å kompensere på dette ble Norton også engasjert til å omskrive manuset som Zak Penn (X-Men: The Last Stand) hadde begynt på.

image: Prøver å riste av seg Hulkens forbannelse

Norton har en historie for å blande seg bort i filmer der han har jobbet med manus, og det skal også ha skjedd denne gangen. Deadline Hollywood Daily gjennomføres det nå krisemøter for å bli enige om hvordan filmen skal klippes.

Stygt fall

Samtidig som nyheten om at det krangles i kulissene, slippes altså de første levende bildene fra filmen i form av denne traileren. «The Incredible Hulk» skal etter planen ut i Norge 13. juni.

Ifølge Deadline Hollywood Daily er Marvel nå livredde for negativ PR, særlig fordi Hulken-karakteren har en vanskelig fortid på det store lerretet.

Filmen «Hulk» fra 2003 hadde også et veldig positivt utgangspunkt - en meget dyktig regissør i Ang Lee og et spennende galleri av skuespillere. Men filmen fikk ekstremt varierende kritikker, og ble blant annet anklaget for å være overseriøs.

Etter å ha spilt inn glimrende 62 millioner dollar i åpningshelgen, sank antallet besøkende med 70 prosent til den påfølgende helgen. Det er et av de mest dramatiske fallene i Hollywoods historie, ifølge Boxofficemojo

Denne traileren har fått i stor grad positiv omtale på de fleste filmbloggene.

Hva synes du?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media