Prøver du å få Tuva Novotny til å posere med trutmunn er svaret klart

- Jeg sier bare no fucking way.

KLARE MENINGER: Skuespiller Tuva Novotny er klar i talen både når hun snakker jobb og personlige prinsipper. Foto: Elen Kristvik/Dagbladet
KLARE MENINGER: Skuespiller Tuva Novotny er klar i talen både når hun snakker jobb og personlige prinsipper. Foto: Elen Kristvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Googler du Tuva Novotny (32) viser det femte søket at en kvinnelig blogger mener at skuespilleren er det vakreste i verden.

- Ja, hva faen skal man si til det? Det er vel et kompliment. Men min generelle relasjon til nettet og den delen av min jobb er at det er noe jeg ikke vil ta del i, sier Tuva Novotny og smiler til Dagbladet.

Gjør ikke forsider Det verserer en del rykter om den svenske skuespillerinnen på internett, et går ut på at hun har et mediemanifest med regler pressen må overholde dersom de ønsker et intervju. Det ler hun bort og sier er tull.

- Men jeg gjør ikke forsider og vil ikke bli stylet til intervjuer. Jeg nekter å bli formpresset etter et estetisk ideal jeg synes det er vanskelig for unge mennesker å forholde seg til, sier hun.

Hun debuterte i den svenske såpeoperaen «Skilda världar» i 1996. Da var hun 16. Hun tror det kan ha noe å gjøre med sine sterke prinsipper om dagens kvinneideal.

- Jeg var 16 og fikk merke at folk ville ha noe av meg som ikke var meg. Jeg synes den framstillingen av kvinner hører 40-tallet til. Vi ser sterke kvinner overalt, men likevel poserer de med halvåpen munn foran kamera. Hvis jeg hører at jeg passer inn i en slik rolle, sier jeg bare no fucking way, sier hun. Og smiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer