Prøver seg i New York

I ei hel uke får det norske bandet Madrugada vist seg fram i New York, og det på legendariske spillesteder som CBGB's og Siné.

Mange norske band vil gjerne prøve seg i USA, og nå lanserer musikkmagasinet Mute sin egen konsertserie for å vise fram norske musikere i New York. Først ut er Madrugada, som allerede i neste uke setter kursen mot det mange regner som verdens viktigste musikkby.

Inspirerende

- New York er en inspirerende by å være i, sier Frode Jacobsen, bassist i Madrugada.

- Vi har konsentrert oss om Europa til nå, men vi drar til New York med det mål å få platekontrakt og komme oss på USA-turné. Vi har fått god respons på albumet «Grit» i engelsk presse, og ut fra det har en del amerikanske selskap vist interesse for oss, sier Jacobsen.

Ideen om en New York-konsert kom i utgangspunktet fra Madrugada selv, men den har blitt utviklet sammen med Mute-redaktør Marianne Jemtegård og amerikaneren Mark Steiner.

- Vi har sittet lenge i Mute og grublet på hva vi kunne gjøre med norsk musikk for å få resultater. Norske band som er anerkjente i Norge, burde også ha en sjanse i USA, sier Jemtegård.

- Det er tre viktige ting: De får vist seg fram for et kresent publikum, de kan skape seg et nettverk og bli kjent med andre band, og platebransjen og pressefolk får se dem.

Neste i oktober

Prosjektet har vært jobbet med siden oktober, og denne gangen blir det tre konserter i New York og én i Hoboken i New Jersey. Klubben Siné er kjent for mange fra Jeff Buckleys konsertplate, mens CBGB's var arnestedet for 70-tallets New York-punk, med artister som Ramones, Blondie og Talking Heads.

Mute planlegger to til tre New York-turer i året, og neste band ut reiser i oktober.

- Hvem det er, vil vi ikke si ennå, sier Jemtegård.

TIL NEW YORK: I neste uke reiser Madrugada til New York for å spille fire konserter. Fra venstre: Frode Jacobsen, Sivert Høyem, Robert Burås og Simen Vangen.