Prøver seg på publikum

MOSS (Dagbledet): - Hva sier jeg nå? spør Hilde Lyrån plutselig fra scenen. - Alt ikke speilene.., svarer suffløren bak baren. Hilde gjentar.

Slik går det for seg når Hilde Lyrån og Brede Bøe har åpne prøver for pub-publikum.

Brede Bøe og Hilde Lyrån har stått på samme scene gjennom 800 forestillinger og seks forskjellige show. I sommer har de slått hodene sammen og laget et one-man-show for to.

- Vi er et tohodet troll. Vi har en ganske tøff tone oss imellom, men går vi ned, så går vi ned sammen, sier Hilde Lyrån.

Menn og damer

Showet «Med Hilde under armen og Brede i bånd» har premiere på Rica Park Hotel i Sandefjord 7. juli. Prøvene har paret lagt til Brandstrup pub i Moss, på Bredes hjemmebane.

- Vi hadde lyst å teste showet på publikum før vi kom til Sandefjord. Det er en merkelig følelse å stå på scenen uten å være trygg på det du gjør. Vi må ha masse suffli underveis, og driter oss jo ut der vi står, sier Hilde.

Showet handler om menn og damer, det spilles uten kostymer og rekvisitter, bare med Hilde, Brede og bandet. Og suffløren.

Ikke spikret

Ofte ler publikum på helt andre steder enn forventet.

- Noe av vitsen med dette er å teste ut poengene. Showet er ennå ikke spikret, og vi er åpne for endringer underveis. Helst bør vi korte det ned litt, mener Hilde.

- Vi prøver å si til oss selv at det er bare en prøve, det er bare en fjert, trøster Brede seg selv.

- Men det virker ikke helt. Når vi går på scenen, blir det alvor uansett. Selv om det er en prøve, sier Hilde.