Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Provokasjon eller opplysning?

Nettmøte nå. Gutta bak homse-utstillingen svarer leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Prosjektleder Geir Søli og tekstforfatteren Petter Bøckman står bak den kontroversielle utstillingen «Mot naturens orden?» og har blitt bedt om «å brenne i helvete» av norske pastorer.

- Vi kalte utstillingen «Mot naturens orden?», for hvordan kan homoseksualitet blant mennesker være imot naturens orden når den er så sterkt utbredt i dyreriket? Dette frarøver homofobene sitt tyngste argument, sier Geir Søli.

Dagbladet.no var på åpningen av utstillingen. Les saken og se vår videodokumentar.

Utstillingen på Naturhistorisk Museum i Oslo har som hensikt å vise hvor utbredt homofili er i dyreriket, som det er blant mennesker.

En begeistret byrådsleder Erling Lae tror derimot utstillingen kan bidra til at menneskelig homofili blir akseptert som mer naturlig.

Kjendissexolog Espen Esther Benestad Pirelli tror kunnskap om fenomenet vil gjøre det lettere å være skeiv.

- Folk har blitt brent og innesperret før for å ha blottet kunnskap andre mente ikke tålte dagens lys. Vi har et ansvar for å dele den kunnskapen vi finner fram til, og utstillingen vil definitivt vise publikum en side av naturen de ikke ante eksisterte, sier Geir Søli.

UNATURLIG? Utstillingen «Mot naturens orden?» viser hvor utbredt homofili er i dyreriket. Hos mange fuglearter, slik som flamingoer, holder homoseksuelle par sammen hele livet. Foto: NATURHISTORISK MUSEUM, SCANPIX
UNATURLIG? Utstillingen «Mot naturens orden?» viser hvor utbredt homofili er i dyreriket. Hos mange fuglearter, slik som flamingoer, holder homoseksuelle par sammen hele livet. Foto: NATURHISTORISK MUSEUM, SCANPIX Vis mer
Møter hard motstand:</B> Tekstforfatteren Petter Bøckman og Prosjektleder Geir Søli har blitt bedt om å brenne i helvete for utstillingen om homofili i dyreriket.
KONTROVERS:</B> Gutta bak utstillingen har blitt bedt om «å brenne i helvete» av en norsk pastor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!