Provokatør, geni og idiot: Kanye West er tilbake

Hva gjør vi med ham?

KONTROVERSIELL: Kanye West er tilbake i offentligheten takket være Twitter og en rekke bisarre uttalelser. (AP Photo/Seth Wenig, File)
KONTROVERSIELL: Kanye West er tilbake i offentligheten takket være Twitter og en rekke bisarre uttalelser. (AP Photo/Seth Wenig, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«[…] a virtuosic song collection unified by its vernacular authenticity and rhythmic dynamism that offers affecting vignettes capturing the complexity of modern African-American life.» — Pulitzer-juryen om «DAMN.» av Kendrick Lamar

«Poop-diddy, whoop-scoop / Poop, poop / Scoop-diddy-whoop / Whoop-diddy-scoop» — «Lift Yourself» av Kanye West

Dette er absurde tider for rap og R&Bs korrespondanse med offentligheten. For noen uker siden holdt Beyoncé en sensasjonell konsert på Coachella — og befestet sin posisjon som dronningen av amerikansk popkultur. Kendrick Lamar fikk en Pulitzer-pris for «DAMN» og befestet sin posisjon som geni. Dette var to sensasjonelle hendelser, derfor var jeg bombesikker på at dette ville dominere samtalene våre. Så dukket Kanye West opp igjen.

Mange fikk med seg hvordan: Kanyes twitter-konto oppdateres med manisk hyppighet. Flere tweets — om ikke de fleste av dem — er vage betraktninger om kreativitet og «kunstnerisk integritet». Noen av dem handler om Kanyes ambisjoner som klesdesigner. Etter hvert ble oppdateringene politiske… og «politisk ukorrekte» er den (dum)snilleste merkelappen jeg kan gi dem. Han er «back on his bullshit».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer