Provoserende av Halberg

LITTERATUR: Hvordan kan Jonny Halberg påstå så bombastisk at de såkalte «mellomromanene» er av dårlig kvalitet? TAKK, Anne B. Ragde og Henrik Langeland for at dere gjør det mulig for meg å hoppe inn i en verden med så fantastiske mennesker og historier, dere og de andre «mellomroman-forfatterne» har reddet denne ellers så stusselige sommeren. Det er jo akkurat dette jeg vil ha! Hvem har bestemt hva som er kriteriene for at en bok skal kunne regnes som kvalitet? For meg er det kvalitet når forfatteren møter meg på mitt plan med mitt språk og attpåtil fascinerende innhold.

Greit nok at dette ikke er litteraturen Halberg selv foretrekker, men hvorfor kan han ikke fokusere på å rose det han mener er bra? Elementær barneoppdragelse, overse det du ikke liker, og snakk om det du vil ha mer av. Det er mange av oss som vil ha flere «mellomromaner», som for meg er toppromaner, men det kunne da ikke falle meg inn å begynne å rakke ned på for eksempel Roy Jacobsen fordi jeg ikke foretrekker bøkene hans. Jeg vet at han er en fremragende forfatter men jeg foretrekker altså andre. Jeg vet ikke hvor mange bøker av anerkjente og verdenskjente forfattere som jeg har begynt på men som ikke frister meg til å plukke opp boka igjen neste kveld.

Dråpen synes jeg faller når Halberg påstår at disse bøkene som jeg elsker, er litterære alibi for forlagene slik at vi slipper å bli dratt ned i «kiosksøla»!! Kiosksøla? Jeg har omtrent ikke ord. La det nå være et utall av genre og forfattere, det er faktisk enda flere lesere og like mange meninger.

Leve mellomromanen!