Provoserende av Halberg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITTERATUR: Hvordan kan Jonny Halberg påstå så bombastisk at de såkalte «mellomromanene» er av dårlig kvalitet? TAKK, Anne B. Ragde og Henrik Langeland for at dere gjør det mulig for meg å hoppe inn i en verden med så fantastiske mennesker og historier, dere og de andre «mellomroman-forfatterne» har reddet denne ellers så stusselige sommeren. Det er jo akkurat dette jeg vil ha! Hvem har bestemt hva som er kriteriene for at en bok skal kunne regnes som kvalitet? For meg er det kvalitet når forfatteren møter meg på mitt plan med mitt språk og attpåtil fascinerende innhold.

Greit nok at dette ikke er litteraturen Halberg selv foretrekker, men hvorfor kan han ikke fokusere på å rose det han mener er bra? Elementær barneoppdragelse, overse det du ikke liker, og snakk om det du vil ha mer av. Det er mange av oss som vil ha flere «mellomromaner», som for meg er toppromaner, men det kunne da ikke falle meg inn å begynne å rakke ned på for eksempel Roy Jacobsen fordi jeg ikke foretrekker bøkene hans. Jeg vet at han er en fremragende forfatter men jeg foretrekker altså andre. Jeg vet ikke hvor mange bøker av anerkjente og verdenskjente forfattere som jeg har begynt på men som ikke frister meg til å plukke opp boka igjen neste kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer