Provoserer med ny bok

Arne Haugestad (69) har i all hemmelighet skrevet ny bok om saken mot Arne Treholt (61). Han varsler nytt og oppsiktsvekkende materiale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sommer kom Arne Treholt med sin selvbiografi «Gråsoner». Nå er det nå hans advokat gjennom mange år, Arne Haugestad, som kommer med sin versjon av saken. Aschehoug har inntil nå hemmeligholdt utgivelsen av «Kappefall - et varslet justismord», som blir presentert på en pressekonferanse i dag.

Haugestad hevder at han har nytt, hemmeligholdt og oppsiktsvekkende materiale å komme med, om dommen mot Treholt som falt 25. juni 1985. Han var den spiondømtes advokat gjennom flere år. Haugestad sier at de nye opplysningene berører to av bærebjelkene i dommen: året på Forsvarets høgskole og det såkalte pengebeviset.

«Haugestad viser at dommen på 20 års fengsel er et regulært justismord», skriver forlaget Aschehoug i en pressemelding.

Forlaget Aschehoug er forberedt på bråk når boka om Arne Treholt kommer i morgen.

-  Boka inneholder dokumenter som fortsatt er hemmeligstemplet, sier informasjonsrådgiver Even Råkil i Aschehoug. Råkil vil ikke si hva innholdet i dokumentene eller boka er. Forlaget holdt utgivelsen hemmelig fram til i går ettermiddag, og det er ytterst få personer som har fått lese boka før den offentliggjøres i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer