Provosert av abstrakt millionkunst begynte politimannen å male selv

Resultatet vekker oppsikt i Kunst-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politimann og lokallagsleder av Politiets Fellesforbund i Tromsø, Karl Karlsson (57), mener mye kunst er som keiserens nye klær.

- Jeg har aldri laget bilder og utstilt før, men nå er det stor interesse for bildene og installasjonene mine, sier politimannen til Dagbladet.

«Bevæpningsangst» Et av verkene er et bilhjul det er stukket en kniv gjennom, som har tittelen «Svevestøvangst». «Bevæpningsangst» heter verket der han har skutt hull i Norges Lover med en tjenestepistol. «Pilleangst» er en annen tittel, så det er helt klart at han har et politisk og sosialt uttrykk.

- Jeg ønsker å utfordre og si noe om dagens samfunn og Tromsø, sier Karlsson - det gjør han om bevæpning i politiet, forurensning og klimaforandringer.

Det hele begynte for et år siden da det nye politihuset i Tromsø skulle utsmykkes. Det haglet inn med negative reaksjoner på kunsten i det nye bygget i avisa Itromsø, som først omtalte saken. Som fagforeningsmann reagerte Karlsson, på vegne av sine kolleger, på en litt uortodoks måte.

- Kunst i fylla - Jeg sa at jeg skulle kunne lage tilsvarende kunst i garasjen - i fylla. Det ble det selvsagt masse debatt av i avisa og blant folk i Tromsø. Det førte også til at jeg ble invitert til å stille ut hos Kurant, sier Karlsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer