Prøysens datter misliker «homsete» Trost i Taklampa-figurer

- Trodde ikke det ville være et problem, sier regissør.

NEGATIV TIL OPPSETNING: Elin Prøysen. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet¨
NEGATIV TIL OPPSETNING: Elin Prøysen. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet¨ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var sikkert flere enn jeg som reagerte på at de ble framstilt som den verste homse-parodi der de vrikket seg fram og viftet med hendene. Den som leser romanen kan se at Snekkersvekara jobber på veiarbeid, brenner hjemmebrent og slåss på fester i helga. Jeg har vanskelig for å se Henriksens homser i den rollen, sier Elin Prøysen til Ringsaker Blad. 

- Tok seg for store kunstneriske friheter Prøysen snakker om oppsetningen av «Trost i Taklampa» under Prøysenfestivalen i fjor sommer. Hennes far, Alf Prøysen, gjorde selv om romnanen til både skuespill, musikal og film i løpet av hans levetid.

Hun mener at regissør Morten Joachim Henriksen tok seg for store kunstneriske friheter under oppsetning av stykket. Ifølge Ringsaker Blad medfører det at hans tolkning ikke blir å se på en scene igjen.

Ifølge Prøysen var det for mange omskrivninger og nyskrevne tekster med i oppsetningen.

Prøysen, som også er rettighetshaver, mener derfor at forestillingen som ble framført i fjor ikke er faren sitt skuespill.

Ville gjøre det dagsaktuelt Henriksen på sin side tror at faren hadde likt stykket, og forteller at han har en dyp respekt og kjærlighet til Prøysens tekster. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.