Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Pryler-prinsen» har slått til før

BERLIN (Dagbladet): Den nye kjærligheten i prinsesse Carolines liv er kjent for å ty til vold, og har en ubehagelig historie bak seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå risikerer prins Ernst August av Hannover å bli erklært uønsket i Monaco, etter lørdagens blodige overfall på en tv-fotograf.

I går ble de komplette opptakene av Ernst Augusts berserkgang vist på flere tyske TV-stasjoner.

Det går helt tydelig fram at kameramannen som sto på gata utenfor hans hjem ved Hannover natt til søndag, ikke oppførte seg som noen paparazzi.
Karsten Thürman er tvert imot kjent som en seriøs medarbeider på flere offentlige tv-stasjoner i Tyskland.

Holdt fast av livvakt

«God aften,» sa han da prinsen hoppet ut av Mercedesen som fraktet ham og prinsesse Caroline hjem fra selskapet hvor de for første gang opptrådte offentlig som par.

«God kveld,» svarte prinsen, før han frådende gikk til angrep med en sammenfoldet paraply med trehåndtak. Prinsen slo fotografen i bakken og kastet seg over ham.

Ernst Augusts sjåfør kom til, og holdt fast i offeret mens prinsen slo og sparket ham flere ganger i skrittet og bet ham i hånden. Også en tjener fra slottet dukket opp og deltok i overfallet på pressemannen.

«Slå, slå, slå!»

- Men det var bare Ernst August som utøvde direkte vold, sier Karsten Thürman. Opptakene hans dokumenterer hvordan kameramannen desperat trygler om nåde:

«Jeg må sette et eksempel overfor folk som deg. Vet du hva jeg gjør med slike svin? Jeg spiser dem,» brøler prinsen.

Deretter skriker han at sjåføren skal slå, slå, slå.

«Hjelp, dere brekker armen min,» sier Thürman. En begeistret Ernst August repliserer: «La den brekke.»

Voldsom fortid

Det viser seg nå at det 45 år gamle overhodet for Tysklands eldste og rikeste fyrstefamilie har en lang historie som voldsmann bak seg.

Allerede som barn skal han ha vært en hardtslående bølle som alltid kunne gjemme seg bak fine titler når konsekvensene truet.

Ernst August kontrollerer en formue på flere milliarder kroner og har eiendommer over hele verden. Han er omgangsvenn av britiske prins Charles og har prestert å bli tatt for fyllekjøring på vei hjem fra et selskap på Buckingham Palace i 1994.

Upopluær

Da flyet med Grimaldi-prinsessen og Hannover-prinsen landet i Tyskland torsdag, angrep Ernst August en pressefotograf som sto i ankomsthallen. Fotoutstyret ble smadret. Fotografen hadde ikke engang hevet kameraet.

Journalister fra Hannover forteller at Ernst August er en mann ingen pressefolk ønsker å ha noe med å gjøre. Han argumenterer ofte og gjerne med knyttede never og tror at formue og status gjør ham berettiget til å ture fram som det passer.

I morgendagens utgave av ukebladet Bunte, er han avbildet mens han sitter i en bil sammen med prinsesse Caroline og viser en fotograf fingeren.

Nå har han skaffet seg tilnavnet «Pryler-prinsen».

Ny skandale

I Monaco slo bildene ned som en bombe i går. Grimaldifamilien kan se tilbake på en sammenhengende rekke av skandaler, siden fyrstinne Grace døde for 11 år siden.

Det blir rapportert fra Monte Carlo at prinsesse Carolines potensielle ektemann - eventuelt nummer tre i rekken - har satt sine muligheter til å bli familiemedlem godt og grundig over styr.

Prinsessen må på sin side regne med å bli innkalt til politiavhør og som vitne under en eventuell voldssak mot Ernst August.

- Vi etterforsker saken og vi har tatt blodprøve av så vel prinsen som de to ansatte som var involvert i hendelsen, sier politikommissær Hans Nolte.

Han bekrefter at Caroline ikke kan unndra seg sin plikt til å fortelle hva hun så og hørte foran slottets port natt til søndag.

Prins Ernst August nektet også i går å kommentere saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!