Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PS3-kaos på Tokyo Game Show

«Halve» Tokyo stimlet til spillmessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOKYO (Dagbladet.no): I går var første mulighet de fleste japanere hadde til å prøvespille PlayStation 3.

Sony var godt representert på spillmessen Tokyo Game Show, som var åpent for publikum på lørdag og søndag. På deres stand var flere PS3-maskiner tilgjengelig for utprøving, med spill som «Heavenly Sword», «Warhawk» og «Gran Turismo HD» og mer til. 

Lange køer

Svært mange japanere ville tydeligvis ikke la sjansen til å prøve PS3 unnslippe.

Allerede på togturen ut til messeområdet i Makuhari utenfor Tokyo var det klart at mange var på vei til spilldrømmen - det ene stappfulle toget etter det andre ankom stasjonen ved messeområdet.

Køen som dannet seg utenfor spillmessen snirklet seg hundrevis av meter, godt mulig over en kilometer, rundt hjørner og bygninger og langt utenfor selve messeområdet - du kan se video av den vanvittige køen her.

Sild i tønne

Når dørene først åpnet, brøt kaoset løs inne på messeområdet.

KAOS: Da publikum fikk tilgang til messegulvet på Tokyo Game Show - og dermed kunne spille PlayStation 3 og en rekke spill for første gang - ble det raskt trangt.
KAOS: Da publikum fikk tilgang til messegulvet på Tokyo Game Show - og dermed kunne spille PlayStation 3 og en rekke spill for første gang - ble det raskt trangt. Vis mer

Det store høydepunktet var først og fremst Sony-standen, som var stilfullt oppført bakerst i hallen. På fredagen hadde messehallen vært åpen bare for presse og businessfolk, og selv da var køene for å få spille PlayStation 3 en smule lange.

Det var imidlertid ingenting sammenlignet med menneskemengdene som fylte opp messesenteret. Tokyo Game Show pleier vanligvis ikke å være fylt til randen - i fjor var det forholdsvis god plass. I år var det derimot knapt mulig å bevege seg gjennom hordene av folk.

Du kan selv se hvordan det så ut i videoen øverst i saken.

Mer følger!

Dagbladet.no var fredag kveld forøvrig heldig nok til å bli invitert inn i det aller helligste - Sony-bygningen i Tokyo.

Sony hadde tidligere aldri invitert folk utenfor Sony inn i PlayStation Lounge på toppen av bygningen, men her fikk vi altså spille PS3-spillene, snakke med spillutviklerne og ikke minst Sony-sjefene.

Også PlayStation 3-menyen ble demonstrert for første gang - både dette og inntrykkene fra spillene vil vi komme tilbake til!

LES OGSÅ: - Det er ikke viktigst å være først, men å være best

LES OGSÅ: PlayStation-sjefen hilser til Norge!

LES OGSÅ: Billigutgave av PS3 til Norge?