NY KONSOLL? Sony lanserte PSPgo i fjor. Nå skyter ryktene om en ny PSP-konsoll fart.    REUTERS/Bobby Yip  (CHINA SOCIETY BUSINESS)
NY KONSOLL? Sony lanserte PSPgo i fjor. Nå skyter ryktene om en ny PSP-konsoll fart. REUTERS/Bobby Yip (CHINA SOCIETY BUSINESS)Vis mer

PSP 2 før 2011?

- PSP og Nintendo 3DS i løpet av 2010.

||| Ryktene om at Sony brygger på en ny, kraftig PSP-modell fikk vi servert fra flere hold like før E3-spillmessen startet i Los Angeles i juni.

Der hadde ikke spillgiganten med seg noen informasjon om en slik PSP-modell. I stedet har Sony startet et aldri så lite ryddesalg og varslet en kursendring for å få fart på PSP og PSPgo.

En japansk spill- og multimediaforhandler, kalt Geo, har ifølge Siliconera ført opp en mystisk PSP-4000-modell med lansering i løpet av året.

Hvorvidt dette er en helt ny Apple-dödare med nye funksjoner og nytt design, eller en mindre oppjustering av dagens PSP-modeller, nevner ikke Geo noe om. Sony har heller ikke kommentert disse ryktene.

Geo flesker samtidig til med å si at Nintendos nye konsoll, 3DS, skal ut i løpet av 2010. Konsollen ble den kanskje største snakkisen fra E3 i sommer, og vår mann som fikk teste konsollen på spillmessen i Los Angeles lot seg imponere.
Foreløpig er alt Nintendo har sagt om lanseringsplanene at 3DS skal ut før mars 2011, og kanskje før jul. Det som er spennende med disse ryktene, er at Nintendo understreket at denne håndholdtkonsollen, som lar deg spille med 3D-grafikk, skal lanseres samtidig i alle markeder.

Dette er uvant kost fra Nintendo, som ofte pleier å lansere sine konsoller først i Japan før Europa, USA og andre verdensdeler.

Samtidig med at resultatene til Sony fra forrige finansår ble offentliggjort, der PSPgo ble syndebukken, begynte ryktene om en ny PSP å svirre. Bransjenettstedet MCV hadde snakket med to ulike spillutgivere som begge forberedte seg på en mystisk PSP-satsning. Den ene kilden sa til MCV at de «venter på en spesifikk annonsering fra Sony før man kan avsløre sine videre planer for PSP».

En liten uke senere kunne Eurogamer og VG247 begge melde om at de hadde snakket med utviklere som nå jobber med spill for en ny PSP som skal lanseres før 2011. VG247 sin kilde sa at denne PSP 2 med «99 prosents sannsynlighet ikke blir vist på årets E3».

Merkelappen «iPhone på stereoider» blir brukt for å betegne oppgraderingen av hardware hos denne påståtte PSP 2.

Mer enn én utvikler skal ifølge disse kildene allerede være i gang med å lage spill for en slik konsoll, og de opplyste om at PSP 2 vil ha to kameraer montert — ett på utsiden og ett på innsiden av konsollen. Det påstås i tillegg at PSP 2 vil inneholde en trykkfølsom skjerm, lik det Apple har gjort stor suksess med, og at Sony vil fortsette sin ubetingede satsning for å gjøre spilldistribusjonen digital på sine håndholdtkonsoller.

En annen utvikler, som VG247 snakket med i mai, beskrev den nye konsollen som «fucking powerful», og opplyste om at den både vil inneholde støtte for 3G, ha en firekjerners cellprosessor i tillegg til at den er langt mer batterieffektiv enn dagens PSP-modeller.

Tokyo Game Show går av stabelen i midten av september. I og med at både Sony og Nintendo har sitt hovedsete i Japan, er det ikke umulig at vi får vite mer om selskapenes håndholdte hemmeligheter der. Om de har noen.