PSP er ferdig!

Sony har lagt siste hånd på verket.

(Dagbladet.no): På en pressekonferanse i Tokyo i går fortalte Sony-sjef Ken Kutaragi at de var ferdige med å utvikle sin bærbare spillmaskin PlayStation Portable (PSP).

Sony planlegger å starte salget av maskinen senere i år, men Kutaragi ville ikke gå ut med prisen på PSP, eller om den vil koste mer (eller mindre) enn konkurrenten Nintendo DS som vil gå for rundt tusenlappen i USA.

Prisen skal fastsettes etter at Sony har forhørt seg med sine samarbeidspartnere under kommende ukes Tokyo Game Show. Under spillmessen vil besøkende få tilgang til 100 PSPer, og mer enn 20 spillbare spill.

Mange rykter om PSP

Det har sirkulert rykter om misnøye med PSP i de siste ukene. Det er spesielt levetiden på batteriet som er satt under lupen - mange mener at Sony ikke har klart å levere nok spilltid for at maskinen skal kunne klare seg i markedet.

Hvor lang batteritid PSP faktisk har, vet vi ikke ennå.

På pressekonferansen kunne Kutaragi også fortelle at planene om salg av filmer til maskinen er i siste fase. PSP vil bruke en ny disktype kalt UMD - men det er foreløpig ikke planer om at hjemmebrukere vil kunne laste inn eget innhold på disse diskene.

Det kan skje «om markedet stabiliserer seg og ting går bra», men det vil nok skje etter en lengre rådføringsrunde med eksperter på piratkopiering, melder EuroGamer

Vil ha mange spill klare

Sony planlegger nå løpet opp mot slippet av maskinen, og vil gjøre det så smertefritt som mulig for både kjøpere og utviklere.

- Det ville ikke vært bra om det var en bunke med spill tilgjengelig for maskinen ved release, for så at det ikke slippes spill på en lang stund etter det, sa Kutaragi - tydligvis med slippet av PlayStation 2 friskt i minne.

- Vi må derfor se framover i tid. Vi må være sikre på at vi har en stødig releaseliste før vi annonserer når PSP vil komme i butikken.

OPPDATERT: Det meldes nå at det er totalt 105 spill i utvikling til PSP. For en fullstendig liste over spillene, klikk her

Dagbladet.no vil komme med mer stoff og PSP og flere nyheter fra Tokyo Game Show når messen setter i gang den 24. september.

<B>FERDIG:</B> Sony-sjef Ken Kutaragi så tydelig fornøyd ut da han fortalte pressen at PSP er ferdig og klar for produksjon.