Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PSP revet vekk i Tokyo

Tusener i kø for håndholdt playstation.

 • Alt om spill!
 • Spillblogg
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): I går ble Sonys bærbare Playstation, PSP, lagt ut for salg i Japan.

  Og folk sto i kø i timesvis for å sikre seg en utgave av den lille spillmaskinen.

  Utenfor butikken Yodobashi Camera i Tokyo sto omkring 1000 mennesker i en 200 meter lang kø klokka fem om morgenen, skriver PCWorld.com.

  Først i køen sto Tsukasa Arai, som hadde ventet fra halv tolv lørdag formiddag.

  - Jeg er interessert i PSP fordi den kan spille av musikk. Jeg har en PlayStation 1, og en av de veldig gamle Nintendo-konsollene, og for meg kommer spillingen i andre rekke, sier han.

  I første omgang kan man bare kjøpe spill til PSP, men Sony ønsker også å gi ut video og musikk på formatet. Foreløpig kan man spille av musikk fra en minnebrikke.

  Sonys PSP skal slåss med Nintendo DS om markedsandeler. Ifølge Jiro Nishijima, butikksjef i Yodobashi Camera, var køen i helga lengre enn da Nintendo slapp sin siste bærbare ti dager tidligere.

  Utenfor en annen butikk sto den 21 år gamle universitetsstudenten Hiroaki Sakuma i kø fra lørdag kveld klokka ni. Det var ikke mulig å reservere en PSP på nettet, så for den som ville være sikker på å kunne forsyne seg av det begrensede førsteopplaget, var alternativet en natt i kø.- Det er første gang jeg står i en kø som dette for en spillkonsoll. Det er hardt. Men jeg er nødt til å ha en, sa Sakuma til Bloomberg.

  Om han fikk sin PSP er ikke godt å si. Konsollene var nemlig utsolgt i den japanske hovedstaden få timer etter lanseringen. Perfekt for å høyne etterspørselen, selvsagt.

  Både Sonys PSP og Nintendos DS er ventet å komme på det norske markedet i februar-mars.

JEG FIKK EN! Denne jenta var langt nok framme i køen.
TÅLMODIGE:</B> Køene var flere hundre meter lange utenfor flere av Tokyos elektrobutikker. De ivrigste sto i kø fra dagen før.
ENDELIG INNE: De første kundene har sluppet inn i butikken, og sikrer seg en PSP.
HER ER\'N:</B> Slik ser den ut. Den nederste er en virkelig PSP i en hånd, den øverste et bilde på en bærepose.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media