- PSP-telefon klar for lansering i år

Blir bygd på Android 3.0-plattformen, hevder Engadget.

Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP PSPgo var ingen stor suksess for Sony, men det er nå mulig at erfaringene bnlir brukt i en ny Android-basert mobiltelefon.
Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP PSPgo var ingen stor suksess for Sony, men det er nå mulig at erfaringene bnlir brukt i en ny Android-basert mobiltelefon.Vis mer

||| Ryktene om en forestående avduking av en PlayStation-telefon har vært mange, og flere regner med at Sony har en slik annonsering enten på Gamescom som starter i neste uke — eller kanskje enda mer sannsynlig: På Tokyo Game Show måneden etter, der Sony er på hjemmebane.

Engadget har mottatt nye tips som underbygger at Sony endelig har fått til et samarbeid med mobilutvikleren Ericsson, og at den nye mobiltelefonen vil bli en hybrid mellom en Samsung Captivate og PSP go-konsollen.

I følge Engadget er denne mobilen basert på Android 3.0-plattformen, skjermen vil være mellom 3,7 og 4,1 tommer, inneholde en 1GHz Snapdragon CPU — samt få et 5 megapixels kamera. Det er fryktelig mange konkrete detaljer for bare å være et løst rykte...

Videre beskriver Engadget at telefonen vil ha de klassiske kontrollerne fra PlayStation Portable, altså en d-pad og knappene du kjenner fra dagens PSP-modeller, i tillegg til en helt ny berøringsskjerm. I samme slengen remses det opp spill som er aktuelle for denne mobiltelefonen / spillmaskinen. Både PlayStation-klassikere som «God of War» og «Little Big Planet» skal være klargjort for PSP-telefonen, og i tillegg nevnes det at en «Call of Duty: Modern Warfare»-tittel kan være et spill som blir tilpasset dette nye formatet.

Tidligere har Wall Street Journal rapportert om en slik smarttelefon fra Sony. Samme kilde skrev også om et annet Sony-produkt som er under utvikling, «en bærbar innretning som deler karakteristikken til en håndholdt spillmaskin, e-bokleser og en bærbar computer», noe som på mange måter høres ut som en direkte konkurrent til Apples iPad.

Engadget spekulerer i at den påståtte PSP-telefonen kan bli lansert så tidlig som i oktober i år, men Sony har foreløpig ikke kommentert disse ryktene.

Gamescom, den store, europeiske spillmessen starter 16. august i Köln, mens Tokyo Game Show går av stabelen i perioden 16. — 19. september.

Ifølge Engadget skal den nye spillmaskingen til Sony ligne på en krysning mellom denne telefonen (Samsung Captivate /Galaxy S) og en PSPgo.
Ifølge Engadget skal den nye spillmaskingen til Sony ligne på en krysning mellom denne telefonen (Samsung Captivate /Galaxy S) og en PSPgo. Vis mer