Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PST innkaller redaktører til møte

Vil gjennomføre sikkerhetssamtaler etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

EKSTRAORDINÆRT MØTE: PST vil ha møte med norske redaktører i etterkant av terroraksjonen mot Charlie Hebdo i Paris.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
EKSTRAORDINÆRT MØTE: PST vil ha møte med norske redaktører i etterkant av terroraksjonen mot Charlie Hebdo i Paris. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet:) Det melder NRK.

Disse sikkerhetssamtalene innebærer blant annet at mediehus skal få muligheten til å få råd om sin situasjon.

Informasjonsrådgiver i PST, Siv Alsén, forteller til Dagbladet at henvendelser fra ulike redaktører i Norge er bakgrunnen for at det nå er kalt inn til møte.

- Flere lurer på eventuelle tiltak og andre sikkerhetsråd både fra oss og politiet. Det har vært såpass mange henvendelser at vi har valgt å gå ut med et bredt tilbud til redaktørhus og virksomhetsledere, sier Alsén til Dagbladet. 

Dette vil ifølge henne være et informasjonsmøte om sikkerhet og risikohåndtering.

- Vi har hatt kontakt med Norsk Redaktørforening, og de har sendt ut en invitasjon på vegne av PST, sier Alsén.

Positiv til initiativet Møtet vil finne sted allerede neste uke. Det bekrefter generalsekretær Arne Jensen i Redaktørforeningen.

- PST har henvendt seg til oss med en forespørsel om dette kunne være interessant. Vi synes initiativet er positivt, sett i lys av det som har skjedd, sier Jensen til Dagbladet.

Han tror mange vil oppleve møtet som nyttig.

- Det er grunn til å tro at det hos flere mediehus er en viss usikkerhet tilknyttet situasjonen som er akkurat nå. Under enhver omstendighet tror jeg en del vil finne det interessant å delta på møtet, sier generalsekretæren.

Ifølge ham er invitasjonen er distribuert til alle sjefredaktører som er medlemmer i Norsk Redaktørforbund. Jensen mener det er relativt uvanlig med slike møter, og kan ikke huske å ha vært med på det tidligere.

- Viktig å informere offentligheten Det var onsdag 7. januar at det ble utført en terroraksjon mot redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Flere medier, inkludert norske, valgte å gjengi Muhammed-karikaturene kort tid etter hendelsen som rystet en hel verden. Dagbladet var en av disse.

Sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, har forklart at avisa har valgt å kjøre faksimiler av karikaturene for å vise sakens kjerne, og ikke for tegningenes egen del.

- Det er viktig å informere offentligheten, sier Markussen.

Les også hvorfor Muhammed-karikaturene provoserer

POSITIV: Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, tror mange vil oppleve møtet som nyttig. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix
POSITIV: Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, tror mange vil oppleve møtet som nyttig. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix Vis mer