Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PST vil vurdere Treholt-bok

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil studere Arne Haugestad bok om Treholt-saken ettersom han offentliggjør hemmeligstemplede dokumenter.

Haugestads framstilling bygger på den samlede kunnskapen han har om Treholt-saken, inklusive hemmeligstemplede dokumenter. Han mener dommen mot Treholt er et justismord og at det rettferdiggjør bruken av gradert materiale.

PST har ikke fått boken til gjennomsyn eller vurdering på forhånd. På grunnlag av de opplysningene som kommer fram i mediene onsdag er det naturlig at PST ser på hva slags innhold boken har, får NTB opplyst. Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette kan få for Arne Haugestad.

Selv om det er gått 19 år siden dommen, er det ifølge PST ingen automatikk i at graderingen av hemmeligstemplet materiale bortfaller etter et visst antall år. Den instansen som eier informasjonen kan gradere den, og det er den samme instansen som må avgjøre om informasjonen ikke skal være gradert lenger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media