Psycho-schizofreni

En helaften som rakk over det aller meste.

Denne uka tapte trøndertrioen den siste runden i kampen mot plateselskapet VME, men dette så ut til å være fullstendig glemt fredag kveld.

Det hele startet veldig bra på Rockefeller, allerede under låt nummer to, den ferske hiten «Go To California» , begynte publikum i det stappfulle lokalet å bli varme i trøya. Deretter fulgte en hel del låter med lange, psykedeliske instrumentalpartier.

En Motorpsycho-konsert er en schizofren affære; bandet beveger seg fra søt pop i Weezer-land til jazzete impro og rock med Grateful Dead-aktig psykedelia.

Konserten hadde enkelte helt fantastiske øyeblikk, mens andre partier var direkte kjedelige. Det var mange hardbarkede fans som rynket på nesa da «Phanterothyme»-albumet kom med sitt popsound, men dette unge konsertpublikummet (70 prosent gutter) tok mest av på de nyeste hitene, som knallåta «The Other Fool» og kveldens første ekstranummer «The Slow Phaseout» . Man rekker over svært mye på to og en halv time (!), og med en fin miks av gammelt og nytt etterlot de fansen tilfredsstilt.

Men med en noe kortere oppvarmingsfase hadde bandet gjort seg mer tilgjengelig for andre enn de allerede dypt dedikerte.