Psycho til National

Nationaltheatret vurderer å lage teater av den omstridte voldsromanen «American Psycho». Jon Øigarden er tiltenkt hovedrollen som sadisten Patrick Bateman.

Det er regissør Per-Olav Sørensen som både skal dramatisere og ha regien på forestillingen. - Det er en god idé og vi jobber med saken. Når det blir noe av, kan jeg ikke si så mye om ennå, sier teatersjef Eirik Stubø.

Han har ikke hørt om andre dramatiseringer av boka, så hvis han og Sørensen skynder seg litt, kan det være snakk om en verdenspremiere i Oslo.

- Og det gjør det ikke til en dårligere idé, sier Stubø.

Mye blod

Sørensen hadde i helga premiere på en bloddryppende versjon av «Dracula» på Centralteatret; det er ikke noe mindre blod i «American Psycho», men hovedforsyningen i Bret Easton Ellis' roman er samfunnskritikken og den nærgående skildringen av den følelseskalde Bateman.

Hovedpersonen er ytre sett en vellykket ung børsmekler: Han er pen, rik, ulastelig antrukket, med god smak og riktige venner - men innenfor designerdressen bor en psykopat av historiske dimensjoner, en kaldblodig og sadistisk massemorder.

Ikke redd

- Er du ikke redd for at det kan bli litt for mye vold på scenen?

- Så lenge dramatiseringen er kunstnerisk god, er jeg ikke redd for noe, sier Stubø. Filmversjonen av «American Psycho», med Christian Bale i hovedrollen, hadde norsk premiere tidligere i år.

SKREKK OG GRU: Per-Olav Sørensen vil sette opp «American Psycho» på Nationaltheatret med Jon Øigarden i hovedrollen.