Psyket opp Paris

PARIS (Dagbladet): Motorpsycho debuterte på Café de la Danse i Paris i går kveld - med storm. Publikum hadde ventet på dem i ti år og var helt med fra første låt.

Bandet Juniper med den norske vokalisten Anne Lisbet Thollånes varmet opp salen på en fin måte. Men det var Motorpsycho det handlet om.

- Jeg har ventet på dem i ti år, sa Bruno Giner, 28, fra Paris. Han kjøpte de tidligste platene og ble bergtatt.

- Den norske lyden er annerledes. Den beholder mysteriet. Den lar det makabre komme fram uten å bli usunn. Motorpsycho har en fantastisk musikkultur. De er mer musikalske nå, sier Giner. Han har med seg en vinylutgave av Demon Box. Kanskje han får en autograf.

Paris var en ny stopp på bandets største turné noensinne: Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike og Italia er tilbakelagt - nå venter England, Nederland, Belgia og til slutt Rockefeller i Oslo 30. april.

- Vi har solgt ut tusen plasser hver kveld i Tyskland og 700- 800 i Italia. Nederland er utsolgt. Vi har mange venner og gjenkjenner ansiktene på folk som kommer ti ganger, sier Bent Sæther.

Baard H. Slagsvold (keyboard) fra Tre Små Kinesere har sluttet seg til den opprinnelige Trondheims-trioen. Han har vært fan i mange år og synes Motorpsycho er et skoleeksempel på hvordan det skal gjøres.

På hogget

- Suksess er kunstens verste fiende. Da er du ikke på hogget lenger. Det dreper kreativitet. Det er viktig å holde avstand til etablert slagmark, sier Bent Sæther, som anser seg som en musikalsk anarkist.

- Livet er for kort til å finne seg til rette i en bås, sier Håkon Gebhardt.

<B>FRANSK ÅPNING:</B> Hans Magnus Ryan, Håkon Gebhardt og Bent Sæther inntok Paris i går kveld.