Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Psykolog skal hjelpe KN-sjefen

Kirkens Nødhjelp ansetter psykolog Torbjørn Buer som nestsjef, med ansvar for å rydde opp i mobbeproblemene i organisasjonen.

OSLO 20090323: 
Aktivister markerte mandag starten av FNs klimapanels ekstremværuke i Oslo. De bar en kiste og plakater som skulle symbolisere konsekvensene av dagens klimapolitikk opp Karl Johansgate. Generalsekeretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp holdt en appell ved kisten.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
OSLO 20090323: Aktivister markerte mandag starten av FNs klimapanels ekstremværuke i Oslo. De bar en kiste og plakater som skulle symbolisere konsekvensene av dagens klimapolitikk opp Karl Johansgate. Generalsekeretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp holdt en appell ved kisten. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||||Etter et halvt års leting, har Kirkens Nødhjelp nå ansatt Torbjørn Buer (45) i en nyopprettet stilling som assisterende generalsekretær. Samtidig er Steinar Bakken (52) ansatt som HR-sjef.

—Vårt fokus vil være å gjøre Kirkens Nødhjelp til en bedre arbeidsplass, sier de to i en tiltredelseserklæring.

Følte seg mobbet
Dermed er den kirkelige bistandsorganisasjonen et skritt nærmere å få ro i rekkene, etter at Dagbladet i april i fjor avslørte at de tillitsvalgte hadde slått mobbealarm.

Siden da har Kirkens Nødhjelp kvittet seg med avdelingslederen som fikk skylda for at ansatte i årevis følte seg mobbet og trakassert.

Men det var ikke nok til å roe gemyttene.
Fordi mange ga generalsekretær Atle Sommerfeldt ansvaret for å ha latt de kritikkverdige forholdene utvikle seg, opprettet styret en stilling som assisterende generalsekretær. Dessuten besluttet styret å ansette en sjef for «human resources» (HR-sjef).

Manglet handlekraft
—Jeg har sagt offentlig nå i et halvt år at jeg ikke har hatt handlekraft til å møte en del av utfordringene som har kommet, og dermed er det godt at jeg ser at det blir forsterket, sa Sommerfeldt til Dagbladet i desember i fjor.

Buer er psykolog med fordypning i organisasjonspsykologi, og har de siste tre årene vært leder på Instituttet for medskapende ledelse. Buer og Bakken begynner i Kirkens Nødhjelp i september.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!