Psykoporno

Har en tvetydig intensitet, og burde skape debatt ved de tusen lunsjbord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terning4 Premiere på TVNorge i kveld kl. 20.30. mik@dagbladet.no

TV: Dette er bedragersk tv. Studiokulissene skaper forventning om en banal pengekonkurranse der deltakerne skal gjette tall eller liknende. Det samme gjør de stigende beløpene og en programleder som minner om Hallvard Flatland.

Intime spørsmål

Men så viser det seg at «Sannhetens øyeblikk» handler om svært personlige og intime spørsmål. Deltakerne blir i forkant av konkurransen koblet til en løgndetektor og stilt 50 spørsmål. I selve programmet blir 21 av disse stilt om igjen, og svarene må stemme med detektorens «sannhet». Svar sant på alt og du drar hjem med en halv million.

Første deltaker, André, er en fotogen jusstudent fra Bodø med glimt i øyet og proft fønet hår. I sofaen foran scenen sitter mor og tre gode venner og vi ser deres reaksjon på spørsmålene: «Finnes det noen som betegner deg som sin beste venn?» «Er det noen av dine nåværende guttevenner du kunne tenke deg å ha sex med?»

Mange av spørsmålene er håpløst upresise, som når André blir spurt om han kunne tenke seg å ha sex med kjæresten til Gaute, en av vennene i sofaen. Hva er egentlig spørsmålet? Om han har lyst på henne? Eller om han ville gjort noe sånt mot Gaute? Og svaret skal altså vurderes av en unøyaktig dings man kaller løgndetektor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer