Louis C.K. med ekstreme krav i Bergen-comeback:

- Publikum kan skylde seg selv

Den kontroversielle komikeren Louis C.K. tester ut sitt comebackshow i Bergen med ekstreme sikkerhetstiltak denne helga. Publikum kan skylde seg selv, mener Bård Tufte Johansen.

COMEBACK: En av verdens mest kontroversielle komikere, Louis C.K. skal i påska holde et eksklusivt show i Bergen. Foto: NTB Scanpix
COMEBACK: En av verdens mest kontroversielle komikere, Louis C.K. skal i påska holde et eksklusivt show i Bergen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kontroversielle komikeren Louis C.K. skal i påska holde et eksklusivt show i Bergen. Både fredag og lørdag inntar komikeren scenen på Ricks teater, hvor han skal teste ut tekster til sitt store comebackshow.

- OBS: Louis C.K. prøver ut nytt materiale. XXX - bare voksne, står det i programomtalen som er postet hos arrangør Humorkollektivet sine nettsider.

Ekstreme tiltak

51-åringen, som egentlig heter Louis Szekely, har vært ute av rampelyset siden 2017 - da totalt fem kvinner beskyldte ham for seksuell trakassering mens metoo-kampanjen raste som verst. Flere av dem sto fram med navn og bilde.

Når Louis C.K. i helga går på scenen i Bergen, tyr arrangøren til ekstreme tiltak for å holde innholdet hemmelig. Verken mobiltelefoner, notatblokker eller kamera er tillatt inne i salen.

- Skal du bruke telefonen, må du gå til en egen mobilsone litt utafor. Inne i salen får du ikke tilgang. Hvis vi ser noen gjøre opptak, geleider vi dem ut, og de får ikke oppleve Louis C.K. på en liten scene, sier Bengt Ståle Tvedt i Humorkollektivet til Dagbladet.

- Skylde seg selv

For å håndheve det absolutte forbudet setter arrangøren inn ekstra vakthold. Publikum får beholde mobiltelefoner eller smartklokker, men de må låses inn i såkalte Yondr-poser, sånn at du ikke får tilgang til dem mens du er i salen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer