- Publikum kommer til å få en fantastisk opplevelse

Norges største Madonna-fan er ikke i tvil.

TIL OSLO I MORGEN: Madonna holder den første av sine to konserter på Valle Hovin i Oslo i morgen kveld. Norges største Madonna-fan er sikker på at showet blir fantastisk. Foto: Dani Pozo/AFP
TIL OSLO I MORGEN: Madonna holder den første av sine to konserter på Valle Hovin i Oslo i morgen kveld. Norges største Madonna-fan er sikker på at showet blir fantastisk. Foto: Dani Pozo/AFPVis mer

(Dagbladet.no): Hun danset til «Like a prayer» så begge anklene ble vrikket, da fortsatte Caroline Størmer (33) på knærne. Selvfølgelig skal Norges største Madonna-fan på Valle Hovin.

- Madonna skal ha to konserter på Valle Hovin i juli, og billettene til den første som ble lagt ut, ble utsolgt på 34 minutter. Hvorfor er hun blitt superstjerne?

- Hun har fulgt tiåra godt, og klarer å utvikle seg. Madonna evner å ligge foran, og skape trender. En klar stil og vilje til å prøve alt, fra line-dance til spanskinspirert, og over til rap. I tillegg er hun flink til å finne samarbeidspartnere, og støvsuger miljøet for up and coming-stars. Hun tar standpunkt og engasjerer seg utover egen hverdag, blant annet homokamp og fattigdom. Men da hun begynte med Kabbala en gang på midten av 00-tallet, mista hun meg litt. Det er tydelig at det er viktig for henne, men akkurat den delen bryr jeg meg ikke om. Hun gjorde religion til mote, og det bredte voldsomt om seg. Der begynte det å vippe, og man kan stille spørsmål om hva som er religion, mote, penger og industri. Men bein i nesa har hun, og det handler like mye om arbeidsmoral og vilje, som talent. Pluss en vanvittig utstråling.

- Hva kan publikum vente seg den 28. og 30. juli?

- De som ikke har sett Madonna før, kommer til å få en fantastisk opplevelse. Hun er mer enn en sanger, og flink til å legge fokus på det visuelle. Koreografi, scenografi og musikk bakes sammen til en herlig pakke. Hun bruker å ha flere sceneskift ut fra hvilke sanger hun spiller, og ulike partier gjennom konserten, som et alvorlig- og et gladparti.

- Mange har vært grinete for at billetten de sikret seg til konserten, ble konsert nummer to da turneen ble utvidet. Er det kjipt?

- Vi var en hel gjeng som jobbet hardt for å få billetter til konserten den 30., den som egentlig var først. Noen sto i kø i 30 minus utenfor Oslo Spektrum i flere timer, andre satt på Internett. Et artig hysteri! Men kjenner jeg Madonna rett, leverer hun alltid varene. Jeg er egentlig ikke bekymret, og når hun vet at jeg er der, gir hun alt. He-he. Jeg føler jeg kjenner henne, men hun kjenner nok ikke meg. Da jeg var liten, vurderte jeg å sende henne et brev for å invitere henne til hytta vår innerst i Saltenfjorden. Jeg syntes synd på henne — alle maste jo, men på grunn av dårlige engelskkunnskaper, ble det bare med tanken.

- Hvordan ble du «Norges største Madonna-fan»?

- Petres Kaliber hadde en kåring i 2000, og vennene mine meldte meg på — jeg har alltid vært fascinert av henne og kan alle koreografiene. Etter å ha svart på noen spørsmål var tittelen min, og jeg fikk billetter til den eksklusive konserten i Brixton Academy i London. Det var utrolig kult, men jeg gikk på krykker da. Hadde dansa til «Like a Prayer» i høyhela sko på fest, og hoppa. Begge anklene ble vrikket i fallet, men jeg bare fortsatte på knærne! I dag er jeg ikke like fanatisk, og forholdet mitt til Madonna er mer avslappet.

- Det har vært strid rundt hennes siste adopsjon, hvor hun tok med seg jenta rett fra henting til Kabbala-møte. Oppførselen er blitt kalt uklok, vet Madonna hva hun gjør?

- Det var nok riktig for henne å gjøre det, men den delen er jeg ikke så connected til. Likevel har jeg respekt for det hun gjør, og kanskje det var et ritual de skulle gjennom, på lik linje med kristnes dåp. Man skal ikke dømme. Kanskje dette var deres måte å ønske jenta velkommen på.

- Hun er blitt omtalt som genial i forhold til å promotere seg selv. Hva mener du, gal eller genial?

- Du spør Norges største Madonna-fan, selvfølgelig er hun genial! Strategien ligger bak hele veien, og hun har skapt seg selv og merket Madonna fra ingenting. Hun har gjort mye drøyt fra manges synsvinkel med tanke på religion og sexisme, men alt har hun gjort bevisst for å skape den hun er. Bevisst har hun presset grenser og lekt på kanten for å bygge produktet Madonna. I alt hun har stilt opp i, har hun indirekte solgt sitt eget produkt — det er det hun selger, ikke privatpersonen. Hun er smart business-dame.

- Platesalget har generelt falt, er turneen nødvendig for å få inn penger?

- Hun syns det er utrolig kreativt, inspirerende og morsomt å jobbe med en turne. Jeg tror hun digger det, og utvikler seg samtidig gjennom arbeidet med konsertene. Det er beintøft, men kjempemorsomt. Hun vil at det kreative i henne skal få utløp.

- Hun begynner å bli gammel, 51 år den 16. august, vil hun holde tritt med høyt tempo på scenen i 1,5 måned?

- Så klart! Hun har i hvert fall bedre kondis enn meg. Er det noe den dama har, så er det arbeidsmoral. Madonna blir ikke å finne på nachspiel i Oslo etter første konserten. Hun må lade opp til neste.

Artikkelen sto på trykk i Dagbladets fredagsbilag 24. juli.

NORGES STØRSTE MADONNA-FAN: Caroline Størmer fikk tittelen etter å ha vært med i programmet Kaliber på Petre for ni år siden. Foto: Bjørn Erik Olsen
NORGES STØRSTE MADONNA-FAN: Caroline Størmer fikk tittelen etter å ha vært med i programmet Kaliber på Petre for ni år siden. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer