SVIKTES: Rihanna er en av mange artister som må avlyse konserter i USA for tiden. FOTO: DOMINIQUE FAGET/AFP/ SCANPIX
SVIKTES: Rihanna er en av mange artister som må avlyse konserter i USA for tiden. FOTO: DOMINIQUE FAGET/AFP/ SCANPIXVis mer

Publikum svikter Rihanna

Har avlyst sju konserter i USA.

||| Fem år etter debuten er barbadiske Rihanna nå en av musikkverdenens aller største stjerner.

Men det er åpenbart ikke nok for at amerikanerne skal gå på konsertene hennes.

For halvannen uke siden droppet hun den planlagte åpningskonserten på USA-delen av sin «Last Girl On Earth Tour», angivelig på grunn av produksjonsendringer.

Men nå har hun også kuttet ut konsertene i storbyene Denver, Atlanta, Dallas og Indianapolis, samt to konserter i Phoenix.

Ifølge nettstedet Pollstar har billettsalget vært langt lavere enn forventet, skriver NTB.

Rihanna har foreløpig ikke kommentert avlysningene.

Mange sliter
Rihanna er heller ikke alene om å slite publikumsmessig.

Legender som the Eagles har også hatt avlysninger i sommer. The Jonas Brothers har droppet 17 av 45 konserter.

Limp Bizkit har utsatt turneen sin til høsten. Christina Aguilera la ned sommerturneen sin før den i hele tatt kom i gang, for å forhåpentligvis kunne gjennomføre den til neste år.

Mens finanskrisen har lagt sterke begrensninger på folks pengebruk de seineste åra, har de fleste store turnéartistene merket lite til dette. Tvert imot har mange tjent svært gode penger på liveopptredener.

Men Frontfigur Jonathan Davis i Limp Bizkits nu metal-kollegaer Korn mener nedgangstidene nå er kommet til konsertmarkedet også.

- Vi er på et dårlig sted nå rent økonomisk, og folk sparer. Forhåpentligvis vil det bli bedre igjen, men det overrasker meg ikke at publikum ikke har så mye penger som før, sier han til Pollstar.

Men Gaga gjør det bra
En analyse Pollstar har gjort av det amerikanske konsertmarkedet i årets tre første måneder stemmer imidlertid dårlig med Davis' dystre spådommer.

Ifølge nettstedet omsatte konsertturneer samlet for rekordhøye 30 mrd. kr på verdensbasis i fjor. Og ifølge Pollstars analyse har billettsalget i første kvaratal i år vært bedre enn i samme periode i fjor.

Pollstar-redaktør Gary Bongiovanni viser til at turneene til artister som Lady Gaga og Justin Bieber gjør det strålende, og tror ikke folk går mindre på konsert - de er bare mer kresne i forhold til hvem de vil høre.