Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Publikum sviktet Kalas

Kalas-festivalen klarte ikke å trekke flere enn halvparten av fjorårets deltakere til Yongstorget. Men da Briskeby gikk på scenen strømmet folk til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med knappe 1800 betalende vil Kalas-festivalen i Oslo gå med underskudd. Selv ikke publikumsvinnere som Briskeby og Håkan Hellström klarte å trekke massene til Youngstorget.

- Vi hadde håpet på flere med så gode navn som vi har på programmet, sa presseansvarlig John Eivind Meland til Dagbladet like før Briskeby gikk på scenen. Han synes svikten er merkelig.

- Det er kanskje for mange festivaler. Kent var muligens et større trekkplaster da de var her i fjor. Men den viktigste grunnen er at det tar tid å få satt dette konseptet. Jeg tror det vil gå seg til etterhvert. For noen år siden var det ikke mange som gikk på Øya-festivalen. I år solgte de 10 000 billetter, sier Meland. Han mener det ikke er noen krise for Kalas.

- Vi taper penger i år, men vi ser på det som en investering, sier Meland.

Han tror ikke Hellströms mange konserter i Norge har dempet behovet for å oppleve ham på Kalas.

-Han trekker alltid fulle hus fordi han er en så ekstremt bra liveartist.

I tillegg til Briskeby og Hallström spilte JR Ewing, Jim Stärk, Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

PÅ KALAS: Publikum strømmet til da Briskeby begynte å spille på Yongstorget i Oslo i går, men like fullt var det bare om lag 1800 som hørte Lise Karlsnes & co.