VAR IKKE PÅ SVENSK ROCKEFESTIVAL: Hollywood-skuespilleren Jack Nicholson. Foto: Christophe Ena/File/AP/Scanpix
VAR IKKE PÅ SVENSK ROCKEFESTIVAL: Hollywood-skuespilleren Jack Nicholson. Foto: Christophe Ena/File/AP/ScanpixVis mer

Publikum trodde de så stjerneskuespilleren Jack Nicholson

I går ble den svenske bløffen avslørt.

(Dagbladet): Publikum som allerede hadde begynt å skryte av å ha sett Hollywood-stjernen Jack Nicholson under helgas Sommarrock-festival i Skåne i Sverige satte trolig kaffen i vrangstrupen i går.

- Føler seg lurt Da innrømmet nemlig arrangørene at det ikke var skuespilleren, men en såkalt lookalike som deltok på festen.

- Jeg sto 30 meter unna og var overbevist om at det var ham. Hvis det ikke var det så føler man seg jo veldig lurt, sier gjesten Kalle Holmström til Expressen.

Da Sommarrock søkte kommunen om godkjennelse av rockefesten ble det ifølge den svenske avisa påstått at Jack Nicholson skulle medvirke. Lokalpressen rapporterte i mai at det var offisielt at Nicholson skulle delta på Sommarrock.  

Konsertgjenger Holmström forteller at det også ble opplyst om skuespillerens deltakelse på nettsida der man kjøpte billetten.

«Jeg elsker dere» Da arrangørene lørdag kveld presenterte «kveldens overraskelse» var det mange som trodde det rett og slett var at skuespilleren var til stede.

På Sommarrocks nettside fikk han da også en spesiell takk i går ifølge Expressen.

- Takk! Til publikum, til artistene og til sponsorene. Og til Mr Jack Nicholson, stod det å lese.

Også lokalavisa Landskrona Lokaltidningen beit på agnet. De rapporterte fra «Nicholsons» gjesteopptreden, der han skal ha sagt at «jeg elsker dere».

Tar ikke på seg ansvaret I går erkjente arrangøren Ulf Nilsson at det ikke var skuespilleren selv som dukket opp på Sommarrock.

- Vi jobbet hele tida for å få Nicholson. Da det ikke gikk foreslo en dansk agent at vi kunne leie en lookalike, sier han til Expressen.

Han vil ikke ta på seg noe ansvar for å ha skuffet publikum.

- Vi har bare sagt at vi skal by på en overraskelse, vi har ikke sagt at Jack Nicholson kommer til Sommarrock. Derfor nevnte vi ikke Nicholsons navn, men snakket om gallaens «overraskelse». Men Ticnet hengte seg dessverre på og solgt billetter med ham som trekkplaster.

- Finner ikke på ting Det er ikke markedsdirektør i Ticnet, Mattias Hallgrim, enig i.

- Alle opplysninger på vår hjemmeside om et arrangement kommer fra arrangøren selv, eller er godkjent at arrangøren. Vi har ikke anledning til å finne på noe selv, sier han.

Det har ikke lykkes Dagbladet å finne ut hva «kveldens store overraskelse» egentlig besto av.

VAR PÅ SVENSK ROCKEFESTIVAL: En Jack Nicholson lookalike. Likheten mellom kopien og den ekte Hollywood-skuespilleren er slående.  Foto: Joachim Wall/Expressen
VAR PÅ SVENSK ROCKEFESTIVAL: En Jack Nicholson lookalike. Likheten mellom kopien og den ekte Hollywood-skuespilleren er slående. Foto: Joachim Wall/Expressen Vis mer