Publikumsfavoritter vant i Grimstad

GRIMSTAD (Dagbladet): Begge filmene som juryens Gullstol-vinnere rangerte høyest, var også publikumsfavorittene under prisutdelingen i Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Matias Armand Jordal reiser hjem med prisen Gullstolen for sin kortfilm «Fly». Filmen handler om en liten gutt med en tungt bedrukken mor og alt han gjør for å skjule den lille familiens tragedie. Armand Jordal var ferdig ved det Dramatiska Instituttet i Stockholm i fjor. Bare et år etter står han på flere av festivalfilmenes rulletekster. «Blomsten» og Doggy Bag-filmen «Gamle Venner». Vinnerfilmen er en av tolv filmer som er produsert til Kulturby Bergen 2000.

Oldemor vant

I år utmerker festivalen seg med svært mange filmer som forteller gode historier. Likevel var det dokumentarfilmene som toppet publikumslista. Gullstolen for beste dokumentar fikk Line Hatland for filmen «Min ukjente oldemor». Filmen handler om Lines egen oldemor Anna på 100 år - som Hatland selv ikke visst var i live før for noen få år tilbake. Gjennom filmen nøster Line Hatland opp Annas liv - en kvinne som forøvrig mener at århundrets største oppfinnelse er sinkbøtta!

Fotball og film

69 filmer har vært vist i kortfilmkonkurransen siden torsdag. Filmkritikarlaget påpekte at sjangeren «sportsmonologen» er ny av året. En av dem fikk hederlig omtale: «Baby Face Assasin» - en hyperaktuell hekta-på Solskjær-film av Lotte Konow Lund.

Videre fikk tegnefilmen «Asle Søberg - berre gode venar», "Mary" og jazz-bonde-filmen «80 grader aust for Birdland» også juryens hederlige omtale.