Publikumsprisen gikk til Stian Blipp. Men folket hadde en annen favoritt.

Anne Rimmen var mest populær da de eldste også stemte.

<strong>FOLKETS FAVORITT:</strong> Da Norstat ringte et representativt utvalg av det norske folk, mente 17 prosent at Anne Rimmen burde få prisen. FOTO: HÅKON EIKESDAL.
FOLKETS FAVORITT: Da Norstat ringte et representativt utvalg av det norske folk, mente 17 prosent at Anne Rimmen burde få prisen. FOTO: HÅKON EIKESDAL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Kåringen av årets TV-navn har en iboende svakhet. Den viser ikke hvem som er hele folkets favoritt.

Det mener Nils Brenna, analysesjef i Funkenhauser - produksjonsselskapet til Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

De eldre stemmer ikke Lørdag vant Idol-programleder Stian Blipp publikumsprisen i Gullruten. Prisen deles ut i samarbeid med VG, og er basert på en nettavstemning på VG Nett.

Brenna mener imidlertid at Publikumsprisen i Gullruten ikke tar hensyn til de eldre seernes preferanser.

- Vi stusset allerede i fjor, da Live Nelvik fikk prisen foran for eksempel Lars Monsen. Vi tenkte at her var det noe metodisk galt. Og så valgte vi altså å sjekke det selv i år, sier Brenna.

Han mener mye tyder på at de som har stemt i en nettavstemningen er betydelig yngre enn befolkningen generelt.

- Men når det er snakk om folkets TV-pris, så snakker man altså om det norske folk. Og man er jo en del av folket selv om man er over 50 år! De er jo faktisk de aller ivrigste TV-titterne, og det er sånn sett ekstra relevant at nettopp de er med på å kåre folkets TV-navn, sier han.

Gjorde egen undersøkelse Brenna og resten av produksjonsselskapet Funkenhauser syntes problemstillingen var så spennende at de gikk til Norstat for å få gjennomført en undersøkelse i et representativt utvalg av befolkningen for å se hvem av de tolv kandidatene til Publikumsprisen befolkningen som helhet satte mest pris på. Undersøkelsen er utført blant tusen mennesker, med samme krav til representativt utvalg som for eksempel politiske meningsmålinger.

- Og når man spør hele befolkningen - også de over 50, er det ingen tvil om at det er Anne Rimmen som er mest populær, sier Brenna. NRK-programlederen var favoritten til 17 prosent av de spurte i Norstats undersøkelse.

På avstemningen på VG Nett var hun ikke en gang blant de fire beste.

Mens VGs lesere stemte fram ungdomsfavorittene Leo Ajkic, Selda Ekiz, Jarle Andhøy og Stian Blipp på de fire første plassene, var det TV-kokken Eyvind Hellstrøm, Dagsrevyens Brussel-korrespondent Hege Moe Eriksen, Anne Rimmen og Stian Blipp som lå øverst på Norstats undersøkelse.

Stian Blipp kom på andre plass også i Norstats undersøkelse, og Nils Brenna understreker at han har stor respekt for Idol-programlederen.

150 000 stemte Styreleder for Gullruten Leif Holst Jensen ser utfordringen med nettavstemninger, men synes ikke at det er noe problem for Gullruten.

- Ifølge VG var det 150 000 som hadde avgitt stemmer på VG Nett. Det er et veldig stort og sterkt tallgrunnlag. Vi føler at det har gitt et godt bilde, og en prisvinner som kan føle at han har landet i ryggen, sier han.

- Gir nettavstemninger et bilde av hele folkets mening?

- Vi vet vel av nettavstemninger kan ha avgrensninger i forhold til alderssammensetning. Men utfordringen for oss, er ikke at vi ikke fanger opp de som er over 50. Jeg vil si det er viktigere at vi klarer å fange opp de som er under 30.

Frp'erne velger Hellstrøm I Norstats undersøkelse kan man for øvrig også se hvilke TV-navn som er mest populære blant velgerne i de forskjellige politiske partiene.

«Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer er den mest populære av alle blant Rødt-velgerne, selv om han har liten oppslutning totalt.

Hege Moe Eriksen er favoritten blant SV-velgere og Krf-velgere, mens Leo Ajkic er øverst på Venstrevelgernes liste.

Anne Rimmen vinner både blant velgerne til Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, mens Eyvind Hellstrøm er Frp-velgernes favoritt.

Stian er på ferie Stian Blitt har tatt ferie, men sender en hilsen via sin manager Pernille Torp-Holte i Heartbeat AS:

- Stian ber meg hilse og si at han er veldig takknemlig for å få prisen og takker alle de som stemte på han.

- Det var over 150.000 som stemte på alle de nominerte til publikumsprisen, så vi forholder oss til den avstemningen, sier Pernille Torp-Holte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer